12.09.2024.

16:50

Foto: EPAImages

Sport

Sud doneo šokantnu odluku: Fudbaler osuđen za seksualni napad na maskotu!

Punih pet godina prošlo je od kako je Fudbalski savez Španije pokrenuo postupak protiv Huga Malja za seksualno zlostavljanje maskote na meču Espanjola i Selte u Primeri. Kapiten slavnog kluba iz Galicije dobio je suspenziju od Saveza, a čitav slučaj potom je prebačen u nadležnog Krivičnog suda u Barseloni koji je danas doneo šokantnu odluku. 

Naime, Hugo Maljo proglašen je krivim za delo seksualnog zlostavljanja. Nedakadašnji reprezentativac Španije optužen je da je dirao osobu koja je radila kao maskota, a sudija Salvador Roig Tejedor izrekao mu je novčanu kaznu. Maljo je dužan da isplati 1.000 evra naknade za moralnu štetu. No, to nije sve. 

As grčkog Arisa moraće da plaća deset evra dnevno svoju uslovnu kaznu narednih 20 meseci, ali i upupne troškove suđenja u iznosu od oko 7.000 evra. 

Informer

 

"Optuženi je, sa namerom da zadovolji svoje libidno raspoloženje i potkopa seksuani identitet žrtve, stavio ruke pod njen kostim i dodirnuo joj grudi", navodi se u saopštenju Suda. Uz to, sudija smatra da se Maljov gest može smatrati kao želja da se naudi optuženom. 

Maljo je 10. jula 2019. godine jedini put prisustvovao ročištu kada je imao pravo na odbranu. Tadašnji fudbaler Selte negirao je izvršenje krivičnog dela i navodio da se samo pozdravio sa maskotom čiji, kako kaže - pol nije znao.