12.09.2024.

19:29

Foto: EPAImages

Sport

Skandal u Totenhemu! Bentankur vređao Sona, umešao se Savez!

Problema u taboru Arsenala pred derbi sa Totenhemom ima na pretek, ali ne cveta cveće ni u sastavu "pevaca". Naime, Rodrigo Bentankur optužen je od strane Fudbalskog saveza Engleske nakon što je na neprimeren način govorio o svom saigraču - Son Heung Minu. 

Urugvajac je rekao da su svi ljudi iz Južne Koreje isti aludirajući na fizički izgled. Iako je Bentankur kroz smeh "pecnuo" svog saigrača i kapitena, FA nije imala milosti pošto je istog dana pokrenut postupak protiv veziste Totenhema. 

Odmah nakon intervjua, kada su mediji masovno počeli da ga prozivaju, Bentankur je svom saigraču uputio izvinjenje, ali je već bilo kasno. Urugvajac danas ima pravo da odgovori na optužbe i eventualno izbegne kaznu Fudbalskog saveza, no, za tako nešto su male šanse. 

Informer

 

"Rodrigo Bentankur optužen je za navodno kršenje pravila FA zbog nedoličnog ponašanja tokom intervjua za medije. Vezista Totenhema prekršio je pravilo E3.1 pošto je na neprikladan način upotrebio uvredljive reči i doveo ligu na loš glas. Radi se o teškom kršenju pravilnika zbog nacionalnosti, rase ili etničkog porekla", navodi se u svim ostrvskim medijima. 

Velike su prilike da jedan od glavnih aduta Angea Postekoglua zbog suspenzije ne bude u prilici da nastupa na predstojećem derbiju protiv Arsenala.