12.09.2024.

23:52

Foto: EPA Images

Sport

Ronaldo opleo po Mančesteru i bivšem treneru: Ne poštujem ga! Moraju da grade sve ponovo...

Tokom ere Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu kroz "Old Traford" prodefilovao je mnogo velikih imena. Među njima i Kristijano Ronaldo koji se u dresu slavnog engleskog kluba vinuo u nebesa i postao jedan od najboljih igrača na svetu. Ispunio je Portugalac želju navijača i vratio se na Ostrvo, ali ni on, a ni klub nisu bili isti. 

Nakon godinu i po dana Ronaldo je napustio Mančester, otisnuo se put Saudijske Arabije, a sa novim poslodavcem - Al Nasrom, potpisao je jedan od najvećih ugovora u istoriji fudbala. Dugo nije želeo Portugalac da govori o stanju na "Old Trafordu", ali je tokom gostovanja kod svog nekadašnjeg saigrača Ria Ferdinanda rešio da objasni šta sve muči "crvene đavole". 

- Mančester, po mom mišljenu, mora da gradi sve ponovo. Trener ne može da kaže da se neće boriti za osvajanje Premijer lige ili Lige šampiona... Morate da pokušate! Klub je jedan od najvećih na svetu, ali su potrebne promene i vreme da obnovi snagu. Razumeju situaciju, pokušavaju da se menjaju - rekao je Kristijano Ronaldo. 

Informer

 

Portugalac veruje da će se situacija u budućnosti promeniti, a dotakao se i svog odnosa sa trenerom Erikom Ten Hagom. Navodno, Ronaldo je baš zbog njega odlučio da mnogo ranije ode sa "Old Traforda". 

- Nemam poštovanja prema njemu jer ni on nije pokazao poštovanje prema meni. Nisam srećan što se sve tako desilo, ali ne možemo da kontrolišemo život. Gotovo je sada, već je završena priča... Da budem iskren, ono što želim Mančesteru želim i sebi. Volim taj klub. Nisam tip koji zaboravlja dobro - poručio je Portugalac.