12.09.2024.

07:00

Foto: profimedia

Sport

Saudijci mu nude milion evra nedeljno! Gvardiola koči transfer Hrvatu!

Američki CBS nedavno je preneo da saudijski Al Nasr planira da u januaru angažuje vezistu Mančester sitija i navodno mu je ponudio milion evra nedeljno! Saudijci su navodno planirali da im u realizaciji transfera pomogne i njihov fudbaler Kristijano Ronaldo, jer se dvojica fudbalera odlično poznaju iz perioda dok su igrali za Real Madrid. 

Ipak, planove Saudijaca pomrsio je trener Sitija Pep Gvardiola, koji ne želi ni da čuje za transfer Hrvata. Kako prenose mančesterski mediji, španski stručnjak kategorično je odbio da pusti Kovačića u Al Nasr. Englezi dodaju da se činilo da je hrvatskom reprezentativcu pozicija ugrožena pogotovo nakon što se Ilkaj Gundogan (33) iz Barselone vratio na "Itihad".

"Gvardiola ne želi prodati Kovačića i planira blokirati njegov odlazak. Ova će vest razočarati Ronalda, iako neće biti velik šok s obzirom na to kakav mu je Gvardiola bio trn u oku tekom godina. Borili su se u Engleskoj i Španiji i tako stvorili intrigantan odnos nastao iz poštovanja i međusobne mržnje", piše lokalni mediji iz Mančestera.

Kovačić, koji je prošlog leta iz Čelsija prešao u Siti za godišnju platu od devet miliona evra, a ugovor sa engleskim šampionom ima do leta 2027. godine.