13.09.2024.

13:25

Foto: EPA

Sport

Legende ispratile Sven Gorana Eriskona na večni počinak! (FOTO GALERIJA)

Pogrebna povorka krenula je iz crkve Friksande, u kojoj su se najpre okupili najbliži, porodica, prijatelji, kao i bivši saradnici preminulog asa. Ispred crkve bio je postavljen video-bim, kako bi i ostali mogli ispratiti tok oproštajne ceremonije.

Najpre je žena sveštenik Ingela Alvskog, održala kratak emotivni govor, koji je dirnuo sve prisutne. 

- Bio je otac pun ljubavi, ali nije bio dobar u kupovini! Nije bio previše zainteresovan za ples, ali je postao prilično vešt u salsi. Sven Goran nikada nije kasnio. Radije bi poranio pet ili deset minuta. Odmoru nikada nije bila njegova stvar. Voleo je rutinu i disciplinu. Voleo je dobru hranu i piće i putovanja prvom klasom. Sven Goran je bio psihički jak, čak i u nevolji. Imao je gvozdenu volju i nikada nije odustajao. Uprkos bolesti, Sven-Goranovi poslednjih meseci bili su puni života - poručila je Ingela, koja je i inače bila njegova bliska prijateljica.

Pre nego što je kovčeg iznet iz crkve, porodica preminulog - njegov 95-godišnji otac Sven, deca Johan i Lina i udovica Janiset, položili su crvene i bele ruže.

Među cvetnim vencima bili su i oni koje su poslali Nacionalna fudbalska asocijacija (FIFA) i Lacio, italijanski tim koji je Erikson doveo do titule u Seriji A, davne 2000. godine.

Informer

Levo otac Sven, odmah do njega ćerka i sin preminulog Eriksona

Potom su svi krenuli na sahranu, a povorku fudbalskih asova i zvaničnika na oproštaju od večne legende, predvodio je bivši fudbaler Dejvid Bekam, koji je bio kapiten reprezentacije Engleske u vreme kada je Erikson bio selektor.

Pri dolasku u crkvu, Bekam je izrazio saučešće Svenovoj supruzi, a tokom oprštajne ceremonije nije mogao da zadrži suze.

Gradski duvački orkestar je ispratio povorku, a u repertoar su uvrštene omiljene Eriksenove džez pesme koje su u skladu sa njegovom poslednjom porukom: "Proslavite život".

Među prisutnima bio je i Tord Grip (86), bivši švedski fudbaler, selektor i legendarni trener brojnih klubova.

Informer

Tord Grip (86)

Uskoro opširnije..