13.09.2024.

14:55

Foto: Reuters

Sport

Italijani pišu: Vlahović je "gladan" golova, Mota radi na njegovom mentalnom sklopu!

Naime, "glad" i velika želja za postizanjem golova stvaraju pritisak bivšem igraču Partizana, koji se umesto da pokaže svoje kvalitete, suočava sa dodatnim pritiskom. Italijanski strateg sa njim radi upravo na ovom aspektu, ali ne zanemaruje ni tehniku ni taktiku. 

Prema rečima uglednog portala "Tuto sport", golovi diktiraju raspoloženje srpskog golgetera, što je, analizirajući njegove utakmice, sasvim razumljivo.

Strateg kluba iz Torina više puta je savetovao Vlahovića da nauči da upravlja svojim emocijama i očekivanjima, i da shvati da gol može doći u bilo kojem trenutku. Ponekad će promašiti prilike, dok se u drugim situacijama savršeni udarac može ispostaviti kao promašaj.

Prema njegovom mišljenju, ključna stvar za napadača je da shvati da postizanje golova predstavlja samo jedan aspekt njegove uloge u timu i da njegov doprinos ukupnom uspehu nadilazi samo broj postignutih pogodaka.

- Dušanov rad se ne zasniva na golovima. U fudbalu ima mnogo stvari, on to zna i ume da radi veoma dobro. Često ga vidimo u dobrom izdanju, a ponekad i besnog. Znam Dušana veoma dobro, on je prvi napadač kojeg imamo. Uvek pokušava da pomogne timu. Nekada daje golove, nekada ne, ali ja ne gledam samo na to. Mora da nastavi ovako - istakao je Mota.

Informer

 

Sudeći njegovim godinama, jasno je da napadač u jeku fudbalske karijere teži da ostvari što bolji učinak. Po dolasku u italijanski klub, nije mu bilo lako da se prilagodi očekivanjima i kritikama lokalnih stručnjaka, ali je vremenom uspeo da napreduje. 

Sada se nalazi na vrhu, kao jedan od najefikasnijih i najplaćenijih igrača u ekipi iz Torina, pa je donekle i realno da se od njega očekuje da iz kola u kolo pruža što bolje rezultate.