14.09.2024.

10:31

Foto: profimedia

Sport

Nemate tu mržnju, stadion gori, u Beogradu je ludo... Milenković pričao Englezima o večitom derbiju

Navijači Liverpula su među najboljima na svetu, prave atmosferu za pamćenje, ali je Englezima Milenković pred meč u Liverpulu pričao o "delijama" i "grobarima", o srpskom večitom derbiju. Nemaju Engezi to što Srbija ima!

- Atmosfera na beogradskom derbiju je luda, ali sam zaista uživao. Na dan derbija u Beogradu, sve staje u gradu. Toliko je policije svuda okolo, a navijači se sukobljavaju na ulicama. Stadion izgleda kao da gori, često tako i jeste, jer navijači gostujuće ekipe pale stolice. U Engleskoj nemate tu mržnju. Ovde imate mnogo strasti prema igri i svojim klubovima. Zaista uživam u atmosferi na engleskim stadionima, ali u Srbiji je luđe. Partizan i Crvena zvezda dele isti grad i dva stadiona su udaljena samo 800 metara. Ali može biti i divno iskustvo, posebno kada pobedite.  Ne može bolje od toga da osvojite titulu sa Partizanom, a onda da u finalu kupa pobedite Crvenu zvezdu. Tada mi se ostvario san - ispričao je Milenković engleskim medijima.

Informer

Milenković je kao igrač partizana dao gol Zvezdi u finalu Kupa 2017. za duplu krunu, da bi potom prešao u Fiorentinu.

- Bio je to veliki uspeh za dete koje je odraslo u Partizanovoj akademiji, da osvoji duplu krunu sa Partizanom, posebno protiv Crvene zvezde. Da postignem pobedonosni gol u finalu kupa pre nego što pređem u Fiorentinu, to je bio san koji se ostvario za mene.

Informer

Informer

Informer

Još jednom je potvrdio i ko mu je bio idol. Kaže da je Nemanja Vidić najbolji srpski defanzivac ikada.

- Moj uzor je bio Nemanja Vidić. On je najbolji srpski defanzivac ikada i legenda Mančeste junajteda. Odrastao sam gledajući ga na "jutjubu". Gledao sam skoro svaku njegovu utakmicu. Još uvek imam dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom kod kuće, koji sam nosio kao dete dok sam igrao fudbal na ulici. Mnogo sam naučio samo gledajući Nemanju, ali su nam se karijere mimoišle i nikada nisam imao priliku da ga upoznam, ali se nadam da će se to jednog dana desiti.