14.09.2024.

11:15

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Sport

Sramota me o tome da pričam! Brutalne reči Bogdanovića

Ne smiruju se strasti u FSS. Bivši fudbaler već nedeljama oštro kritikuje Piksija i Savez posle kraha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pa kaže da FSS vode nepismeni ljudi.

- Srbija je ozbiljna država, ali ima neozbiljan Fudbalski savez i ima nepismene ljude. Kao savez dužni ste obratiti se ljudima koji su za vas navijali. Nije za vas samo navijao Rade ispred televizora ili neki drugi građanin, milioni ljudi su navijali za Srbiju, pritom su kupovali karte i odlazili u Nemačku da isprate naše utakmice. Minimum ljudskog dostojanstva su zaslužili da im se obratite i da im kažete šta se desilo - rekao je u razgovoru za podkast "Balkan Rules" Rade Bogdanović.

Otvoreno je rekao šta bi uradio da mu sada daju vlast, da bude prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije.

- Voleo bih da budem duh Kasper. Ušao bih i rekao: "Dobar dan gospodine, sutra je ostavka, da te video nisam (misleći na Džajića)". Malo je tužno da nećeš Nemanju Vidiću. To je ono... Dođe ti Sindi Kraford i kaže ti poljubi me, a ti nemaš nijednog zuba i nećeš da je poljubiš - bio je slikovit Bogdanović.

Informer

Kaže da ga je sramota njihovog stida.

-  Ja uvek branim sebe i narod. Mi smo navijali za njih, a oni se nisu ni obratili. Nažalost, to je tako. Imamo savez, čoveka kao što je Dragan Džajić, veliko fudbalsko ime, ali svako vreme nosi svoje breme. Ne može uneti energiju kao što bi mogao uneti jedan 40-godišnjak. Svet pripada mladima, a oni neka budu konsultanti. Moraš pustiti mlade ljude da rade. Mi smo dosta toga i prikrili. Meni nije normalno da u 21. veku odeš u bermudama na EURO i bez odela. To je nemoguće. Oni su otišli zato što nisu mogli da se dogovore koja će ih firma sponzorisati. Mene je sramota to da pričam. Sramota me njihovog stida. Meni je to bio znak da tu nešto ne funkcioniše. Srbija nikada u istoriji nije ulagala i davala više nego sada.