14.09.2024.

13:35

Foto: Profimedia/X Video Printscreen

Sport

(VIDEO) Aman, dokle više?! Dijego Kosta ščepao dete za vrat, pa dobio crveni karton!

Njegov zloglasni temperament ponovo je došao do izražaja tokom meča mlađih od 20 godina, kada je bivši napadač Atletiko Madrida izazvao incident i zaradio direktno isključenje. Naime, fudbaler Juventuda je pokušao da mu preotme loptu i tom prilikom ga sapeo, pa je Kosta završio na travi. 

Utakmica se nastavila, a Dijego je ustao i počeo da se unosi u lice mladom fudbaleru. Zgrabio ga je za vrat i počeo da ga davi, a zatim ga snažno odgurnuo od sebe. Odmah su svi igrači prišli kako bi ga zaustavili, a sudija mu je pokazao direktni crveni karton.

Pogledajte u video sninmku ispod čitavu situaciju i ishitrenu reakciju brazilskog napadača.

Iako se svi pitaju šta je Dijego radio na juniorskom meču, istina leži u tome da je fudbalski as želeo da povrati formu, ali se umesto toga završilo haotično.

Kostina karijera u španskoj Primeri i Premijer ligi bila je obeležena brojnim zabranama, povredama i incidentima. Najveći peh desio se 2019. godine, kada je bio suspendovan osam utakmica, nakon što je uvredio sudiju usled isključenja u meču Atletika protiv Barselone.

Ovaj incident je dodatno uvećao njegovu ukupnu statistiku, koja sada iznosi više od 40 utakmica suspenzije tokom njegove karijere.