14.09.2024.

19:48

Foto: EPAimages

Sport

Kaznena ekspedicija iz Ajndhovena! Zvezdo, PSV gazi sve redom!

Prerano su navijači Crvene zvezde upisali bod, neki čak i bodove, u Ligi šampiona kada je žreb odlučio da rival četi Vladana Milojevića bude PSV. Velikan iz Ajndhovena igrao je atomski fudbal prošle sezone, a stiče se utisak da su ove takmičarske godine - još bolji.

Danas su prema NAC-u bili nežni pošto su u mrežu rivala spakovali samo dva gola za konačnih - 2:0, ali je četa Petera Boša imala šansu da postigne još najmanje dva. Najmanje. Istina, imali su "filipsovci" znatno lakši posao od devetog minuta kada je Kodai Sano dobio direktan crveni karton, no, brojke koje je PSV ostvario tokom prethodne dve sezone sve pokazuju. 

Informer

 

Od mogućnih 165 poena, PSV je uzeo čak 146! Na prethodnih 55 mečeva četa Petera Boša postizala je najmanje jedan gol, a neretho je bilo i po pet u mreži rivala. Novu sezonu "filipsovci" su otvorili sa pet pobeda. Jedina dobra vest za Crvenu zvezdu je činjenica da do meča na "Marakani" ima još mnogo vremena, odnosno, da bi velikan iz Ajdhovena mogao da ispadne iz forme. 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u 16. minutu pošto su se u strelce upisali Luk De Jong i Gus Til za konačnih 2:0. NAC je ka golu PSV-a uputio samo jedan udarac, a meč su završili sa mizernih 23 odsto poseda lopte.