14.09.2024.

21:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Vlahović tragičar jalovog Juventusa! "Stara dama" zaribala u Toskani

Početak ere Tijaga Mote na klupi Juventusa deolovao je bajkovito. Opijena dobrim rezultatima na startu sezone uprava "stare dame" ispunila je sve zahteve perspektivnog stručnjaka u finišu prelaznog roka i angažovala mu skupocena pojačanja. Ipak, od kako je Mota dobio od kluba šta je tražio - ekipa mu deluje katastrofalno! 

Imao je Juventus ulogu apsolutnog favorita na gostovanju Empoliju, ali je drugi meč uzastopno "stara dama" ostala na nuli. Mora se priznati da četa Tijaga Mote može da bude i zadovoljna konačnim rezultatom budući da je borbeni domaćin bio bliži pobedi u Toskani, na kraju - 0:0. 

Jedina dobra sekvenca gostiju iz Torina viđena je na startu drugog poluvremena kada je u centru pažnje bio Dušan Vlahović. Srpski reprezentativac zabeležio je pokušaj glavom, a u 50. minutu imao je najbolju šansu na meču kada je sam izašao pred golmana domaćina - Vaskeza, ali je Paragvajac zaustavio njegov pokušaj. 

Empoli je u 95. minutu mogao i do pobede kada je Đasi izašao sam pred Matiju Perina, ali ga je Federiko Gati pravovremenim uklizavanjem zaustavio. Na kakvim mukama je bio Juventus dovoljno oslikava proslava štopera... Reprezentativac Italije je dobru intervenciju slavio kao gol.