15.09.2024.

08:00

Foto: profimedia

Sport

Doktooor! Pogledajte majstorije Joveljića, Amerikanci mu se klanjaju (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković morao bi ozbiljno da razmisli o Joveljiću, kao opciji u napadu, posebno što "orlovi" imaju mnogo problema u ofanzivi, a deluje da  Dušan Vlahović i Aleksandar neće da igraju. 

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Ajntrahta, Anderlehta i Volfsbergera briljira. LA je vodio golovima Mateuša Boguša i Denisa Buange sa 2:0 na poluvremenu. Ali, onda je Srbin stupio na scenu. Prvo se sjajno snašao u 53. minutu i smestio loptu u gornji deo mreže. Samo dva minuta kasnije Riki Puj je asistirao Edvinu Serilju za izjednačenje, da bi Joveljić u 67. nakon dodavanja istog fudbalera pronašao put za preokret. Srpski napadač napustio je terenu u 78. minutu, samo nekoliko sekundi kasnije crveni karton dobio je igrač gostiju Luis O'Brajen. Konačan rezultat postavio je Puj golom u 86. minutu i golom krunisao fantastičnu partiju u gradskom derbiju.

Informer

Joveljić  ima 14 golova i šest asistencija na 23 utakmice, što ga stavlja na šesto mesto liste strelaca. Ispred su samo Kristijan Benteke (19), Kristijan Arango (17), Denis Buanga (17), Luis Suarez (17) i Lionel Mesi (14).  

Što se tiče reprezentacije Srbije, Joveljić ima šest nastupa  dresu "orlova" i dva data gola, oba pre godinu dana u preokretu protiv Jordana i pobedi od 3:2. Pitanje je da li će biti pozvani ili da li će želeti da igraju Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, pa bi Dejan Joveljić mogao da bude rešenje Piksijevih problema u napadu. S obzirom na to da selektor voli da eksperimentiše sa sastavom, razlog više da pozove asa LA Galaksija za mečeve u Ligi nacija već 12. oktobra protiv Švajcarske u Srbiji i tri dana kasnije sa Španijom.

Ekipa Los Anđeles Galaksija ima 55 osvojenih bodova iz 29 odigranih mečeva, prvi je Inter iz Majamija sa 62.