15.09.2024.

10:15

Foto: FK Partizan

Sport

Francuzi objasnili pod kojim uslovima je Furer stigao u Partizan!

Nakon što su propali pregovori oko dovođenja Lazara Romanića iz Železničara, crno-beli su krenuli u potragu za novim pojačanjem i alternativu pronašli u B timu francuskog kluba. 

Klub iz Humske je u finišu letnjeg prelaznog roka doveo tek punoletnog krilnog napadača iz rezervnog tima Olimpika iz Liona. Fudbaler je nedavno stigao u srpsku prestonicu i zajedno sa ekipom trenirao u Zemunelu, da bi pre dva dana nakon završenih pregleda i pregovora zvanično potpisao saradnju sa "parnim valjkom", i zadužio dres sa brojem 24.

Detalji oko prelaska Furera u crno-beli tabor nisu bili poznati, ali sada se francuski Olimpik oglasio na društvenoj mreži "Iks" i otkrio više informacija.

"Olimpik Lion obaveštava javnost o odlasku veziste Papea Furera u srpski klub Partizan iz Beograda. Klub je zadržao 25 odsto od sledeće prodaje igrača koji je 2005. godište", navodi se u objavi Liona, koji se očigledno nada da će Senegalac eksplodirati u Beogradu i zatim napraviti unosan transfer. 

Ovaj dogovor mogao bi da bude veoma povoljan i za klub iz Humske, jer su dobili igrača bez obeštećenja. Crno-beli bi, prema sporazumu, mogli da ostvare i značajan finansijski prihod, pošto bi im pripalo 75% od potencijalne buduće prodaje igrača.

Fudbaleri Partizana večeras gostuju ekipi OFK Beograda (19.00, Arena premijum 1), u okviru osmog kola Superlige Srbije, a na konferenciji za medije uoči meča strateg crno-belih Aleksandar Stanojević poručio je da mladi Senegalac neće biti u konkurenciji.