15.09.2024.

11:15

Foto: tv globo

Sport

Golman ubio devojku, pa njenim telom nahranio rotvajlere! Uskoro izlazi dokumentarac o slučaju Elize Samudio!

Bruno i tada poznata manekenka upoznali su se godinu dana ranije na roštiljanju sa zajedničkim prijateljima.

Iako je Eliza potekla iz siromašne porodice i trudila se da izgradi svoju karijeru, čak se i preselila u Sao Paolo, sve je palo u vodu zbog romanse sa Brunom, koji je tada već bio oženjen. Iako je tvrdio da će ostaviti svoju suprugu, veza sa Elizom se iznenada završila iste godine.

Pre veze sa golmanom, Eliza je sarađivala sa brojnim modeling kompanijama. Međutim, kako joj to nije bilo dovoljno da pokrije sve račune, odlučila je da se oproba i u filmovima za odrasle. Ubrzo je ostala trudna sa Brunom, koji je vršio pritisak na nju da abortira jer nije bio siguran da li je dete zapravo njegovo.

Ona nije želela ni po koju cenu da pobaci i odlučila je da zadrži bebu. Bruno je tada u medijima izjavio da prekida svaki kontakt sa njom, ali do toga nije došlo.

Njihova veza je bila poprilično nestabilna, a u oktobru 2009. godine Eliza je podnela policijski izveštaj u kojem je navela da su je Bruno i dvojica njegovih prijatelja, Ruso i Makarao, kidnapovali i držali kao taoca. Prema njenim rečima, bila je primorana da uzima "abortivne supstance" uz pretnje oružjem, a trojica muškaraca su je i fizički zlostavljala. Kasnije su DNK testovi potvrdili prisustvo tih supstanci u njenom organizmu, ali su rezultati objavljeni tek nakon njenog nestanka.

Eliza je tada zatražila zabranu prilaska, ali je taj zahtev odbijen. Bruno je negirao sve optužbe, tvrdeći da je ona „fantastičarka“ koja izmišlja priče samo da bi mu naškodila.

Informer

Bruno Fernandeš

Popularna manekenka se 2010. godine porodila, i sve vreme je živela kod prijateljice. Bruno nije priznao dete i odbijao je da plaća alimentaciju. Tada su je dvojica njegovih saučesnika, javnosti poznati kao Špageti i Horge Sales, pozvali na jednu farmu, kako bi se navodno dogovorili oko finansija. Ona više nikada nije viđena živa.

Sales, tada maloletnik, kasnije je policiji ispričao šta se dogodilo. Prema njegovim rečima, Eliza je bila pretučena pre nego što je odvedena na Brunovu farmu, da bi fudbaler koji je tada igrao za Flamengo stigao tek naredne večeri.

Na farmi ju je 10. juna 2010. godine nasmrt zadavio bivši policajac Markos Aparecido, kojeg je „Špageti“ unajmio po Brunuovom nalogu. Njeno telo je potom raskomadano, a ostaci su bačeni psima, preciznije rotvajlerima.

Bruno je uhapšen 7. jula, ali je uporno tvrdio da nije učestvovao u ubistvu, već da je za njega čuo tek kasnije od prijatelja. U međuvremenu, starateljstvo nad detetom dodeljeno je Elizinoj majci, a DNK testovi su potvrdili da je Bruno otac. Suđenje je odloženo do 2013. godine, jer je odbrana zahtevala dodatne dokaze.

Na kraju, 8. marta 2013. godine, Bruno je osuđen na 22 godine zatvora, dok je Aparecido dobio istu kaznu. Njegov saučesnik Makarao osuđen je na 15 godina. Ipak, golman je odslužio samo šest godina i sedam meseci, nakon što su njegovi advokati podneli zahtev Habeas Corpus (nema tela - nema zločina). Pušten je iz zatvora u februaru 2017. godine.

Nakon izlaska na slobodu, Bruno je dobio ponude od nekoliko brazilskih klubova, uprkos protestima javnosti. Potpisao je za drugoligaša BOA Esporte, ali nikada nije zaigrao jer mu je u aprilu 2017. naloženo da se vrati u zatvor. Dve godine kasnije prešao u kućni pritvor, gde je smešten do kraja kazne.

Iako je isprva odlučio da igra, Bruno je 2021. godine zvanično objavio povlačenje iz fudbala, najavivši da planira da se bavi investicijama, ali će njegovo ime zauvek ostati povezano sa jednom od najmračnijih priča u istoriji sporta.