15.09.2024.

14:45

Foto: profimedia

Sport

Vlahović ide u Mančester junajted? Premijerligaš zagrizao za Srbina!

Tokom letnjeg prelaznog roka stručni štab sa "Old Traforda" doveo je pet igrača - Lenija Joroa, Matijasa De Lihta, Manuela Ugartea, Nusaira Mazrauija i Džošuu Zirkzea, a prema pisanju tamošnjih medija, klub želi da već narednom zimskom prozoru angažuje srpskog golgetera.

Naime, nekadašnji napadač Junajteda i sadašnji asistent trenera Erika ten Haga, Rud van Nistelroj, poznat je kao veliki poštovalac lika i dela srpskog asa, i voleo bi da ga vidi u redovima "crvenih đavola". 

Nistelroj veruje da bi Vlahović sa svojim fizičkim predispozicijama i ofanzivnim sposobnostima, savršeno odgovarao stilu igre koji Ten Hag želi da implementira na "Old Trafordu". Srpski napadač je već pokazao svoj kvalitet u Seriji A, gde se istakao kao jedan od najefikasnijih golgetera, što ga čini privlačnom, ali i veoma skupom opcijom za Mančester junajted.

U klubu su svesni da je konkurencija za Vlahovića velika, s obzirom da ga prate i drugi evropski velikani. Međutim, Rud smatra da bi prednost Junajteda mogla biti njihova bogata tradicija i ambicija da se vrate na vrh engleskog fudbala. 

Informer

Dušan Vlahović

Vlahović je ove sezone u Seriji A postigao dva gola u četiri utakmice pod vodstvom novog trenera Juventusa, Tijaga Mote. Sa samo 24 godine, Srbin ima impresivnu statistiku - postigao je 43 gola u 108 utakmica u dresu "bjanko-nera".

Bivši napadač Partizana ima ugovor sa Juventusom do juna 2026. godine, a nedavno je i "Stara dama" razmatrala mogućnost produžetka. Još uvek nisu poznati detalji razgovora stručnog štaba sa Vlahovićem i njegovim agentom, a očekuje se da u narednom periodu sve bude razjašnjeno.