15.09.2024.

17:20

Foto: EPAimages

Sport

Nebeski skok rešio derbi severnog Londona! Totenhem bez šanse protiv oslabljenog Arsenala!

Strahovali su navijači Arsenala u kakvom će stanju biti četa Mikela Arteta za veliki derbi severnog Londona protiv Totenhema. Španski strateg ostao je bez suspendovanog Deklana Rajsa, a tokom reprezentativne pauze tešku povredu doživeo je Martin Odegard. Ipak, i desetkovani Arsenal druga je dimenzija za slabašne "pevce" - 1:0 (0:0).

Rezultat, mora se priznati, ne prikazuje realan odnos snaga na terenu budući da je Arsenal tokom većeg dela meča bio daleko bolji rival. Ipak, na krilima raspoloženog Van de Vena Totenhem je na svom stadionu uspevao da odoleva sve do sredine drugog poluvremena kada je pobedu gostima obezbedio - prekid. 

Informer

 

Mnogo pažnje je Arteta sa svojim stručnim štabom posvetio prekidima, isplatilo se to prošle sezone, a sve su prilike da će prekid biti velika snaga Arsenala i ove takmičarske godine. Bukajo Saka je izveo korner, najviši u skoku bio je Gabrijel i spasa za domaćina nije bilo. 

Pokušao je Postekoglu izmenama da razmrda svoj tim, Dominik Solanke imao je šansu da u finišu meča šokira Arsenal i svom timu donese bod, ali - ništa. Totenhem vezuje drugi poraz, a četa Mikela Artete u sjajnom raspoloženju čeka naredni vikend i derbi sezone protiv Mančester sitija na svojim "Emiratima".