15.09.2024.

22:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Saldanja pobegao iz Partizana i prodisao! Na debiju za Ferencvaroš dva gola i asistencija (VIDEO)

Angažovao je Partizan poslednjih godina brojka pojačanja, ali malo ko je za tako kratko vreme osvojio srca navijača kao Mateus Saldanja. Brazilac je prošlog leta zadužio crno-beli dres, a budući da velikan iz Humske posrće iz utakmice u utakmicu, uprava kluba bila je prinuđena da ga proda. 

Želeli su crno-beli da iskoriste Saldanju u kvalifikacijama za evropska takmičenja - nisu uspeli, a sebi su učinili medveđu uslugu. Cena brazilskog napadača opadala je iz utakmice u utakmicu pošto se brzonogi golgeter stopio u sivilo Stanojevićevog sastava. Partizan je ostao bez Evrope, ali je na kraju uspeo da unovči Mateusa Saldanju. Po svemu sudeći - ispod cene... 

Pre desetak dana Brazilac je prodat Ferencvarošu, Saldanja je večeras debitovao u novom klubu i za samo pola sata osvojio srca svih navijača mađarskog velikana. Brazilac je ušao u igru u 60. minutu pri rezultatu 0:0, a onda je sa dva gola i asistencijom doneo pobedu Fradiju! 

Manje od minuta bilo je potrebno Saldanji da postigne prvi gol u novom klubu, nešto više od 100 sekundi kasnije upisao je nezvaničnu asistenciju za Abu Fanija, a u 71. postavio je konačan rezultat - 3:0, kada je iz teške situacije uspeo da matira golmana Budafoka.