16.09.2024.

18:23

Foto: profimedia

Sport

Nije samo Dušan kriv! Trener Juventusa digao glas!

"Stara dama" u poslednje dve utakmice nije postigla gol, a italijanski mediji su zbog ove situacije posebno kritikovali prvog napadača tima Dušana Vlahovića.

Međutim, odmah je u njegovu odbranu stao glavni strateg ekipe Tijago Mota koji je istakao da Srbin nije glavni krivac.

- Važna stvar je prihvatiti kritiku i nastaviti dalje. Davao je golove i nastaviće da ih daje, ali najvažnije je da se neguje timski duh. To je ono što nam pomaže najviše. Ako nismo primili gol, to je takođe zahvaljujući njemu. Ako on nije postigao gol, to nije samo njegova krivica. To je kolektivna odgovornost. On je dobro, a ostalo je deo našeg posla - rekao je Mota.

Informer

Zatim je je izjavio da je fudbal timska igra i  da svi igrači moraju međusobna da se podržavaju.

- Fudbal je jednostavan. Sutra želim da vidim 11 igrača koji razumeju trenutak. Branimo se i napadamo zajedno. Budite velikodušni, podržavajte se, štitite gol, a kad imamo loptu koristite je na pravi način. Razvijajmo igru u korist naših napadača. Ceo tim. Ponavljam, dobro smo. Imamo ispravan stav i na terenu i na treninzima - podvukao je italijanski stručnjak.

Podsetimo, Juventus je sjajno startovao u Seriji A. Prvo su savladali Komo sa 3:0, a onda Veronu sa identičnim rezultatom, a na tom meču Vlahović je dva puta zatresao mrežu.

Usledili su mečevi bez golova protiv Rome i Empolija. Torinski velikan u utorak igra prvi meč u Ligi šampiona na domaćem terenu protiv PSV-a.