16.09.2024.

22:11

Foto: profimedia

Sport

Užasne vesti iz Berlina! Golmanu Uniona amputirana noga

Momku rođenom u Nemačkoj, inače turskog porekla, pre nekoliko meseci otkrivena je teška bolest, posle čega je on bio na hemoterapijama. Ipak, terapije nisu pomogle, pa je Arslanogulariju na kraju morala da bude amputirana leva potkolenica da bi se zaustavilo napredovanje bolesti.

"Uprkos svim pokušajima i hemoterapiji, rak nije mogao da se pobedi, i kako bi mu se spasio život, Berkinova noga je morala da bude amputirana", naveo je Union Berlin na svom sajtu. 

Arslanogulari je prošao sve mlađe kategorije u klubu iz Berlina, a za prvi tim Uniona debitovao je 21. marta ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga, a "gvozdeni" su slavili sa 3:1.  

Mladi golman koji je bio velika nada nemačkog kluba oglasio se posle operacije i zahavalio svima na podršci. 

- Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu. I sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju. Zahvaljujem se svima na podršci - napisao je Arslanogulari. 

U međuvremenu pokrenuta je humanitarna kampanja za skupljanje novca, kako bi se pomoglo mladom golmanu i njegovoj porodici u daljem procesu lečenja i rehabilitacije. Union Berlin je donirao novac, a pozvao je i sve svoje navijače da urade isto.