17.09.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Leonardo u 89. minutu šokirao Zvezdu (VIDEO)

Poprište okršaja velikih rivala bilo je na terenu u Humskoj pred oko 25.000 navijača. "Mirisalo" je na još jedan remi u derbiju, ali su onda crno-beli u 89. minutu golom Leonarda srušili goste iz Ljutice Bogdana eksploziju slavlja "grobara".

Informer

 

Izabranicima Marka Nikolića trijumf je bio neophodan kako bi se vratili u šampionsku trku, pošto su smanjili prednost na šest bodova u odnosu na crveno-bele. Treneru crveno-belih Miodragu Božoviću ovo je bio prvi neuspeh u večitim derbijima. 

Fantastična atmosfera vladala je u Humskoj, prštalo je i na Jugu i Severu, naravno nije moglo bez bakljadi i zapaljenih stolica na tribinama. S druge strane, na terenu nije bilo tako previše uzbudljivo. Partizan je tokom većeg dela utakmice bio konkretniji protivnik, stvorio više šanse, dok je Zvezdi odgovarao i remi. 

Informer

 

U prvom poluvremenu igralo se borbeno, na momente i dosadan fudbal, a najbolja šansa viđena je u 27. minutu kada je Uroš Đurđević posle dodavanja Leonarda šutirao pored gola. Dva minuta kasnije viđena je i najbolja prilika za crveno-bele, kada je pokušao Slavoljub Srnić, ali je njegov udarac zaustavio golman Kljajić.

Bila je to i jedina prilika ekipa sa "Marakane" sveo do završnice meča. U nastavku igralo se u nešto bržem ritmu na obe strane, Partizan je imao inicijativu i bio konkretniji, pa se u 59. minutu i zatresla prečka posle pokušaja Đurđevića. 

Informer

 

Kako se bližio kraj meča, tako su Božovićevi puleni igrali sve zatvorenije u nameri da osvoje bod. Ipak, ta namera im se nije ostvarila. Akcija je počela od Saše Ilića, koji je prethodno ušao sa klupe, a onda u 89. minutu poslao loptu u kazneni prostor, gde je Nikola Đurđić glavom prosledio ka Leonardu, a Brazilac atraktivnim udarcem u padu matirao golmana Manojlovića za delirijum u Humskoj.

Informer

 

Ušlo se u dramatičnu završnicu jer je Zvezda u drugom minutu sudijske nadoknade mogla i do izjednačenja i to posle kontre. Kanga je pronašao napred Ruisa, koji je pobegao igračima crno-belih i obišao golmana Kljajića, ali je slabo šutirao, pa je golman "parnog valjka" na kraju stigao do lopte.