17.09.2024.

08:57

Foto: printscreen instagram

Sport

Provokativna fudbalerka podigla prašinu! Radim isto što i moj muž, ali za manje novca

Rođena u Švajcarskoj, Ališa Leman ovog leta je sa mužem prešla iz Aston Vile u Juventus. Reprezentativka Švajcarske za koju je do sada upisala 55 utakmica i dala devet golova, požalila se u intervjuu za Gazetu delo sport da zarađuje mnogo manje od muža.

- Bavim se istim poslom kao i Daglas, igram čak i za isti klub, ali zarađujem tačno 100.000 puta manje novca. To nije fer. To je nešto što me pogađa jer sam žensko - rekla je  Ališa Leman.

Informer

Podsećamo, Juve je Daglasa platio 50 miliona evra, dok je Ališu doveo za samo 50.000 evra. 

- Nisam zvezda, ja sam normalna osoba. Idem kući, kuvam, radim isto što i svi ostali. Posle treninga često kažem Daglasu da radimo isti posao a da on zarađuje više. 

Informer

Informer

Njen dolazak u ženski tim Juventusa u paketu sa Luizom bio je ne samo fudbalski već i marketinški potez. Luiz je navodno insistirao da Leman bude uključen u njegov transfer. Lemanovu na društevnim mrežema prati 16 miliona ljudi i jedna je od  najpoznatijih fudbalerki. Svojim uticajem pokušava da promeni svest o ženama u sportu. Lemanova je odigrala dve utakmice u dresu "stare dame" i postigla je jedan gol.