17.09.2024.

09:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši kapiten ostaje veran Partizanu: Navijaću za Benfiku protiv Zvezde!

Izabranici Vladana Milojevića u četvrtak (18.45, Arena premijum 1) dočekuju ekipu Benfike, u okviru prvog kola renomirane grupne faze Lige šampiona.

Predstojeća utakmica bila je motiv portugalskim medijima da stupe u kontakt sa bivšim igračem lisabonskog kluba, koji je dao opširan intervju, te odmah istakao da će njegove simpatije biti naklonjene Benfiki, a ne ekipi iz Beograda.

- Navijač sam Partizana, ali dobro je za srpski fudbal to što Crvena zvezda igra Ligu šampiona. Iako su naš najveći rival, ja im želim sreću u Evropi, ali utakmicu ću gledati samo zbog Benfike, ne zbog Crvene zvezde - istakao je Marković kroz smeh u razgovoru za "Zero zero".

Nekadašnji kapiten kluba iz Humske poručio je da bi bila podeljena osećanja, ukoliko bi umesto Zvezde, Partizan igrao na predstojećem susretu.

- Da Partizan igra, bila bi veoma pomešana osećanja. Ne mogu da kažem da u potpunosti navijam za Benfiku jer igra protiv srpskog kluba, ali navijam za Benfiku jer je to moj bivši klub i zato što imam jaku vezu sa njim. Nažalost, neću moći da dođem na utakmicu jer sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali pokušaću da gledam prenos - istakao je bivši as crno-belih u razgovoru za portugalski portal "Zero zero".

Informer

Desno: Lazar Marković

U nastavku razgovora nizao je reči hvale o bivšem klubu i istakao kakve ga uspomene vežu za Benfiku.

- Sve uspomene su sjajne! Osvojili smo tri trofeja - prvenstvo, kup i liga kup, stigli smo do finala Lige Evrope (Sevilja pobedila na penale)... Ta sezona mi je u najlepšem sećanju, pogotovo jer mi je bila prva van Srbije. Još sam u kontaktu sa nekim igračima i gledam sve utakmice Benfike. Zaista mi se sviđa Benfika, to je klub za koji navijam. Bio sam tamo samo godinu dana, ali je bilo neverovatno. Bili su to najbolji trenuci u mojoj karijeri do sada - nastavio je Marković u istom tonu.

Upitan je fudbaler Banijasa i ko su najbolji igrači sa kojima je igrao u lisabonskom klubu.

Uf, bilo je dosta kvalitetnih igrača. Oblak, Matić, Fejsa, Niko Gaitan, kapiten Luizao, Maksi Pereira, Garaj, Kardozo, Enco Perez, Lima, Rodrigo... Kvalitet koji smo imali je bio neverovatan - iskren je Marković.

Za kraj, nekadašnji as crno-belih govorio je o tome i da li bi ponovo zaigrao u Portugalu.

- Ne možemo da znamo šta nam budućnost donosi, pogotovo u fudbalu. Ne znam šta će biti sledeći korak, ali zašto da ne? Portugal je fudbalska regija i jako mi se sviđa kao zemlja. Sada sam u Emiratima, ali ko zna... - podvukao je Lazar.