17.09.2024.

10:25

Foto: epaimages

Sport

Portugalci se hvataju za glavu! Laž nikad nije pobedio na gostovanju u Ligi šampiona

Laž je odradio prvi trening sa ekipom u drugom mandatu na klupi "orlova" samo sedam dana pred gostovanje Crvenoj zvezdi u prvom kolu Lige šampiona (četvertak, 18.45, Tv Arena premijum). U tome crveno-beli vide šansu, kao i činjenici da je Laž pobedio samo jedan meč na gostovanju od sedam.

U Ligi šampiona nije osetio slast pobede van Lisabona. Pre pet godina kada je u prvom mandatu vodio "orlove"  odigrao je 2:2 sa Lajpcigom, poražen je 3:1 od Liona i istim rezultatom na gostivanju Zenitu.  S druge strane, Benfika je na svomn terenu pobedila Zenit 3:0, Lion 2:1, dok je bez bodova ostala u duelu sa Lajpcigom - 2:1.

Informer

U Ligi Evrope Benfika ima jednu pobedu na gostujućem terenu sa Lažom na klupi, protiv Galatasaraja (2:1) 2019. godine, poražena je u osmini finala u Zagrebu od Dinama (1:0) i četvrtfinalu od Ajntrahta (2:0), a naredne sezone od Šahtjora (2:1).

Informer

Što se tiče Vladana Milojevića, računajući oba manadata na klupi šampiona Srbije, na 18 mečeva u kvalifikacijima u Ligi šampiona Zvezda je na "Marakani" neporažena na devet utakmica, ima pet pobeda, četiri remija, a nijedan poraz pred "delijama". U grupnoj fazi Lige šampiona na 12 utakmica sa Milojevićem na klupi na "Marakani" je odolela tri puta, ima dve pobede i remi, ali i tri poraza.

Što se tiče kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli sa Milojem imaju sjajan skor u Beogradu, četiri utakmice i isto toliko pobeda. U grupnoj fazi je Zvezda na "Marakani" slavila jednom, ima dva remija i jedan poraz.