17.09.2024.

13:40

Foto: profimedia

Sport

Trener Ferencvaroša zagrmeo: Saldanja je opasan i sa loptom i bez nje!

Saldanja je pre dva dana debitovao u dresu mađarskog velikana i za samo pola sata osvojio srca svih navijača. Brazilac je ušao u igru u 60. minutu pri rezultatu 0:0, a onda je sa dva gola i asistencijom doneo pobedu Fradiju! 

Manje od minuta bilo je potrebno Saldanji da postigne prvi gol u novom klubu, nešto više od 100 sekundi kasnije upisao je nezvaničnu asistenciju za Abu Fanija, a u 71. postavio je konačan rezultat - 3:0, kada je iz teške situacije uspeo da matira golmana Budafoka. 

Trener Ferencvaroša Paskal Jansen, istakao je kvalitete nekadašnjeg napadača Partizana i naglasio da će njegov učinak s vremenom biti sve bolji.

- Njegova velika snaga je što može da bude veoma opasan i sa loptom i bez nje. On je sjajan finiš, ali mu je potrebno još neko vreme da se potpuno adaptira, ali mislim da ima sve veštine da može da služi celom timu - istakao je Paskal.

Ni Saldanja ne skriva koliko je zadovoljan novim klubom, za koji smatra da je među boljim u evropskim okvirima.

- Odigrali smo dobar meč. Moj učinak od dva mnogo znači, može mi dati zamah. Moraćemo sa takvom snagom da igramo i u narednom meču. Bila je teška utakmica, ali sam bio srećan u drugom poluvremenu. Svakodnevno vredno treniramo, spremamo se za Ligu Evrope, ni tu nema lakih protivnika, ali je i Ferencvaroš među najboljima - poručio je Saldanja.