17.09.2024.

16:07

Foto: EPAIMAGES

Sport

Real stvara nove "galaktikose"! Kazna Mančester sitiju otvara put do Rodrija!

Nakon višegodišnje istrage vlasti u Velikoj Britaniji u ponedeljak su počeli suđenje Mančester sitiju za kršenje finansijskog fer-pleja u čak 115 slučajeva. Pred upravom "građana" su meseci strepnje budući da su šanse da prođu bez rigorozne kazne minimalne, a situacija na stadionu aktuelnog šampiona Premijer lige uskoro bi mogla da bude još složenija. 

Naime, kako prenose mediji u Španiji - Real Madrid sa najviše pažnje prati suđenje Mančester sitiju. Razlog je, naravno, interesovanje "kraljevskog kluba" da narednog leta angažuje jednog od najboljih fudbalera današnjice Rodrija. Španski velikan je nekoliko puta, doduše - nezvanično, pokazao interesovanje za vezistu "građana", a budući da bi kazne značajno mogla da promeni planove Mančester sitija put do Rodrija bio "otvoren". 

Na priču iz Španije nadovezao se "Atletik" koji tvrdi da je uprava Mančester sitija započela pregovore sa Rodrijem. Španski reprezentativac ima ugovor do 2027. godine, ali budući da bi im potencijalna kazna značajno pokvarila stanje u kasi "građani" su spremni da vezisti odmah produže saradnju. 

Informer

 

Plan je da Rodri dobije višegodišnji ugovor i postane najplaćeniji igrač Mančester sitija, verovano i čitave Premijer lige. Španac ne krije da je zadovoljan na "Etihadu", posebno zbog činjenice da teren deli sa Erlingom Holandom i Filom Fodenom. 

Ipak, u Mančesteru strahuju sa razlogom. Rodri je rođeni Madriđanin, čitava porodica mu živi u španskoj prestonici, a poziv "kraljevskog kluba" niko nije lako odbio. Real će pokušati da igra na kartu sentimentalnosti i preko porodice ubedi Španca da se vrati u domovinu.