17.09.2024.

18:05

Foto: EPAImages

Sport

(UŽIVO) Šok u Minhenu, Dinamo se vratio u meč! Real napokon poveo!

UŽIVO REZULTATI

JUVENTUS - PSV  3:0 (2:0)
Jildiz 21, Mekeni 27, Gonzales 52 - Saibri 90+1

JANG BOJS - ASTON VILA  0:3 (0:2)
Tielemasn 28, Remzi 39, Onana 87

MILAN - LIVERPUL  1:2 (1:2)
Pulišić 4 - Konate 24, Van Dajk 41

BAJERN MINHEN - DINAMO ZAGREB  3:2 (3:0)
Kejn 19p, Gereiro 34, Olise 38 - Petković 49, Ogivara 50

REAL MADRID - ŠTUTGART  1:0 (0:0)
Mbape 47

SPORTING LISABON - LIL  1:0 (1:0)
Đekereš 40

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

52. minut - Ponovo je Diogo Žota mogao da postigne gol za "redse", ali ne uspeva! Menjon je osujetio njegov pokušaj!

50. minut - GOOOOOOOOOOOOL! ŠOK U MINHENU - Dinamo se potpuno vraća u meč, Ogivara je strelac nakon lepe kontre Zagrepčana - 3:2!

49. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Dinamo smanjuje zaostatak u Minhenu, Bruno Petković matira Ulrajha - 3:1!

48. minut - Promenio je Vensan Kompani golmana Sven Ulrajh menja Nojera! 

47. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Real vodi u Madridu protiv Štutgarta, 50ak sekundi bilo je potrebno "blankosima" da matiraju Nibela, Rodrigo je sve sam uradio, a potom poslužio Mbapea - 3:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! 

44. minut - Sada je poništen penal Štutgartu, Karvahal je srušio Undava, ali je nemački reprezentativac pre toga bio u ofsajdu! 

41. minut - GOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret Liverpula, sada Virdžil Van Dajk nakon kornera - 1:2!

40. minut - Ostaje Lil sa igračem manje, Gomeš je pokupio Đekereša na sredini terena i opravdano dobio crveni karton! 

39. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Sporting u Lisabonu, koriste "lavovi" inicijativu i dolaze do prednosti, naravno - Viktor Đekereš je strelac - 1:0!

38. minut - GOOOOOOOOOOL! Olise postiže treći gol za Bajern Minhen, Dinamu se sprema katastrofa na "Alijanc Areni" - 3:0!

36. minut - VAR poništava penal Realu, Ridiger je pao, a kontakta sa Undavom nije bilo! 

34. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Duplira Bajern Minhen prednost protiv Bajerna, Džamal Musijala je asistirao, a Rafael Gereiro pogodio mrežu rivala - 2:0!

29. minut - Dve dobre šanse za Liverpul! Žotin udarac brani Manjon, a potom Salah pogađa prečku!

24. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vraća se Liverpul, Konate je bio najviši nakon kornera i lagano matirao Majka Menjona - 1:1!

Informer

 

22. minut - Veliko iznenađenje u Madridu budući da Štutgart dominira protiv Reala!

19. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Sada nema dileme, Bajern vodi Kejn je siguran sa bele tačke - 1:0!

16. minut - Bajern vodi u Minhenu, ali VAR poništava gol Serža Gnabrija!

12. minut - Sporting na svom stadionu dočekuje Lil, ima domaćim terensku inicijativu! 

7. minut - Mirno je na "Santijago Bernabeu", ima Real Madrid ulogu velikog favorita uoči meča sa Štutgartom. 

4. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Milan vodi, Kristijan Pulišić je dobio mnogo prostora, sjurio se Amerikanac u kazneni prostor i matirao Alisona - 1:0!

2. minut - Odmah dobar napad Milana, Teo Ernandez je prošao po levoj strani i poslao centaršut u kazneni prostor!

1. minut - Preostale četiri utakmice su počele! Najzanimljivije će biti u Milanu gde "rosoneri" dočekuju Liverpul! 

20:45 - Juventus je na svom terenu bio bolji od PSV-a, dok je Aston Vila bila ubedljiva na gostovanju u Bernu i slavila sa 3:1!

DRUGO POLUVREME

95. minut - Kraj i u Bernu, desetak minuta pauze pa nastavljamo! 

92. minut - Kraj u Torinu, Juventus je slavio sa 3:1! 

91. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Smanjuje PSV zaostatak u Juventusu, strelac je rezevrista Saibari - 3:1!

90. minut - Bliži se kraj prva dva meča u novoj sezoni Lige šampiona! 

87. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sada nema dileme Amadu Onana postiže golčinu sa tridesetak metara - 3:0!

84. minut - Kenan Jildiz je večerašnjim golom postao najmlađi strelac u Ligi šampiona za Juventus pošto je pretekao legendarnog Alesandra Del Piera.

80. minut - Ništa od gola, Amadu Onana je rukom igrao u začetku napada! 

Informer

 

78. minut - GOOOOOOOOOL! Golčina Džona Durana za krja tačku na meč u Bernu - 0:3!

74. minut - Đanvula umalo smanjuje prednost Aston Vile u Bernu, ali Dibu Martinez nastavlja da briljira među stativama. 

70. minut - Sada inicijativa i Aston Vile, žele Englezi još jedan gol u Bernu i stavljanje tačke na meč. 

67. minut - Potpuno nezainteresovano deluje ekipa Juventusa, imaju crno-beli tri gola prednosti i stiče se utisak da im je dovoljno. 

62. minut - Odnos snaga u Bernu značajno se promenio u drugom poluvremenu, Jang Bojs dominira, ali slaba vajda Vila uspešno odoleva. 

57. minut - Menja Tijago Mota, u igru ulaze Tiram i Danilo na mesto Gatija i Lokatelija. Za sada bez promena kod "filipsovaca".

52. minut - GOOOOOOL! Juventus stavlja tačku na meč u Torinu, Niko Gonazels postiže svoj prvenac u dresu "stare dame", a Dušan Vlahović je ponovo asistent - 3:0!

48. minut - Treneri oba tima odlučili su da ne menjanju ništa u nastavku, tako da su na terenu igrači koji su i počeli utakmicu. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Torinu, prvi sa centra kreću igrači PSV. 

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! Zvezdini rivali - PSV i Jang Bojs nalaze se u ozbiljnom problemu, Juve i Aston vila imaju sigurnu prednost nakon prvih 45 minuta u novoj sezoni Lige šampiona! 

Informer

 

44. minut - Značajno je opao ritam utakmice u Torinu iako je PSV nakon drugog gola Juventusa pokušao da smanji zaostatak... "Stara dama" kontroliše dešavanja na terenu, sve smo bliži odlasku na odmor. 

41. minut - Malo je falilo da Aston Vila ekspresno postigne i treći gol, Remzi je ovoga puta bio u ulozi asistenta, Votkis je gađao iz dobre pozicije, ali blokira to Kamara, ostaje 2:0! 

39. minut - GOOOOOOOOOOOL! Aston Vila duplira prednost u Bernu, Remzi koristi puštenu prednost nakon velike greške Kamare... Defanzivac Jang Bojsa vratio je loptu ka golmanu koji kupi Votkinsa, ne i loptu, glavni arbitar pustio je prednost, a napadač gostujućeg tima pogađa praznu mrežu - 0:2!

37. minut - Nerešiva enigma za veziste Jang Bojsa u dosadašnjem delu meča je Amadu Onana! Belgijanac je pokupio sve lopte na sredini terena u Bernu, ispostavlja se kao pravo pojačanje za Aston Vilu. 

Informer

 

35. minut - Povukla se Aston Vila nakon vodećeg gola, koristi to Jang Bojs i posle kornera uspeva da ugrozi Martineza. Ipak, Argentinac je siguran među stativama, sada autoritativno kupi loptu posle Ugrinićevog centaršuta. 

34. minut - Beležimo i prvi pokušaj Dušana Vlahovića! Srpski reprezentativac pokupio je loptu na ivici kaznenog prostora, gađao, no, njegov šut blokira Dams... Rasplamsala se borba u Torinu nakon golova "stare dame". 

30. minut - Malo je falilo da PSV odmah smanji prednost Juventusa nakon kornera, Luk De Jong bio je najviši u skoku, uspeva kapiten "filipsovaca" da uputi udarac, ali je Di Gregorio na pravom mestu, ostaje 2:0. 

28. minut - GOOOOOOOOL! Vodi i Aston Vila u Bernu, prva prava šansa za Engleze i odmah se zatresla mreža Jang Bojsa. Juri Tielemans je strelac nakon prelepog centaršuta Džona Mekgina! 

28. minut - Trajala je neko vreme VAR provera da li je Veston Mekeni bio u ofsajdu prilikom dodavanja Vlahovića, ali stiže potvrda - Juventus vodi 2:0! 

27. minut - GOOOOOOOOOL! Juventus ima ubedljivu prednost, koriste nalet izabranici Tijaga Mote i sa 2:0 vode protiv PSV-a! Dušan Vlahović je asistent, a strelac Veston Mekeni, ipak, svemu je prethodio spektakularan  potez Nika Gonzalesa! 

26. minut - Prodisao je Juventus nakon vodećeg gola Kenana Jidliza, sada se nižu šanse pred golom PSV-a. Prvo je sa distance gađao Teun Kopmajners, a potom glavom iz izgledne pozicije preko prečke šutira Niko Gonzales. 

24. minut - Dominira Aston Vila u Bernu, ali je većina napada jalova. Sa druge strane, Jang Bojs kada god pređe polovinu Dibu Martinez je ugrožen, ponovo je u centru pažnje bio Ebrima Koli, lopta nakon njegovog udarca odlazi tik preko prečke. 

21. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Spektakularan potez Kenana Jildiza, ovo se ne brani! Turski reprezentativac gađao je iz prve i skinuo paučinu sa Bromelovog gola - 1:0 za Juventus! 

19. minut - Malo ko je očekivao da će PSV biti potpuno nadmoćan na meču protiv Juventusa. Četa Tijaga Mote primorana je da se brani u dva niska bloka, a Holanđani svim silama pokušavaju da pronađu put do Di Gregorijevog gola. 

15. minut - Pokazuje Jang Bojs da će svoje šanse u Bernu tražiti iz kontre! Ebrima Koli je dobio sjajan dubinski pas, izašao sam pred Emilijana Martineza, ali je Argentinac rutinski zaustavio njegov udarac. 

Informer

 

12. minut - VELIKA ŠANSA! Preti PSV u Torinu preko Gusa Tila! Ofanzivni vezista holandskog kluba dobio je sjajan centaršut u petercu, ali je nekontrolisano šutirao pored gola, ostaje 0:0! 

9. minut - Prva prava akcija Juventusa na "Alijanc stadionu", kombinovali su Kenan Jildiz i Nikolas Gonzales, pokušao je Argentinac da proigra Teuna Kopmejnersa, ali je dodavanje presekao Flamingo. 

6. minut - Bilo je očekivano da će Aston Vila diktirati tempo protiv Jang Bojsa... Četa Unai Emerija ima loptu u nogama od početka meča, no, bez previše uzbuđenja u Bernu. 

4. minut - Nešto bolji start za PSV u Torinu, većina napada "filipsovaca" ide po levom boku gde je Joan Bakajoko. 

1. minut - Utakmice su počele! 

Sve je spremno za početak utakmica u Torinu i Bernu! 

PRE MEČEVA

18:38 - Kada govorimo o meču Juventusa i PSV-a, UEFA se odlučila za kompletan španski tim. Glavni arbitar je Alehandro Ernandez, pomoćnici Hose Naranjo i Diego Sančez Roho, četvrti sudija je Hose Luis Munuera, a u VAR sobi sede Karlos del Sero Grande i Sezar Soto Grado.

Informer

 

18:34 - UEFA je za meč u Bernu između Jang Bojsa i Aston Vile delegirala arbitra iz Bugarske - Georgija Kabalova, pomoćnici će biti Martin Margaritov i Dijan Valkov, dok je četvrti sudija Radoslv Gidženov. U VAR sobi će biti francuski tandem Vili Delažo i Žerom Brisar. 

18:32 - Specifičnost u odnosu na prethodne sezone je i ta da prve nedelje evropskog fudbala nema Lige Evrope i Lige konferencija. Učesnici preostala dva UEFA takmičenja na teren izlaze tek za dve nedelje. 

18:26 - Novi format Lige šampiona, kao što većina zna, podrazumeva jednu grupu u koju su smešteni svi klubovi. Ekipe će imati po osam mečeva u prvoj fazi po četiri kod kuće i u gostima. Najboljih osam izboriće direktno mesto u osmini finala elitnog takmičenja dok će timovi od devetog do 24 mesta igrati u plej-ofu nokaut faze. 

18:21 - U Ligu šampiona se nakon mnogo godina vraća i engleski velikan Aston Vila. "Lavove" predvodi Unai Emeri, a na megdan Jang Bojsu izveo je ovih 11 igrača: Martinez - Bogar, Konsa, Tores, Dinj - Remzi, Onana, Tielemans, MekGin - Rodžers, Votkis. 

Vredi napomenuti da je na klupi Vile i srpski reprezentativac - Kosta Nedeljković. 

18:18 - Trener Jang Bojsa - Patrik Ramen, odlučio se za sledeći tim: Van Balmos - Atekame, Kamara, Zakru, Hađam - Koli, Niase, Lauper, Monteiro - Ugrinić - Ganvula. 

Informer

Filip Ugrinić u dresu Jang Bojsa

18:13 - Sa druge strane - PSV, inače rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, na megdan Juventusu izlazi u sledećem sastavu: Dromel - Ledezma, Flamingo, Boskalji, Dams - Verman, Šouten, Til - Tilman, De Jong, Bakajoko. 

18:11 - Trenerski debi u Ligi šampiona večeras će imati Tijago Mota koji je letos seo na klupu Juventusa. Strateg "stare dame" za prvi meč u elitnom takmičenju odlučio se za sledeći tim: Di Gregorio - Bremer, Gati, Kalulu - Kambijaso, Mekena, Lokateli, Kopmajners, Gonzales - Jildiz, Vlahović. 

18:07 - Nešto kasnije na teren će još dva rivala Crvene zvezde - Štutgart i Milan. "Rosoneri" u derbiju dana na svom terenu dočekuju Liverpul, dok Švabe imaju najteži zadatak pošto gostuju aktuelnom šampionu Evrope - Real Madridu. 

Informer

 

18:06 - Navijači Crvene zvezde imaju šansu da već na startu elitnog takmičenja prate mečeve rivala pošto će na teren PSV i Jang Bojs. Doduše, pomenuti klubovi sa srpskim šampionom sastaju se tek 2025. godine, odnosno, u poslednja dva kola novog formata grupne faze. 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica prvog kola Lige šampiona. Danas na programu imamo šest mečeva, a prvi na teren izlaze fudbaleri Juventusa i PSV-a, odnosno, Jang Bojsa i Aston Vile. Nešto kasnije očekuje nas još četiri duela, sastaju se - Milan-Liverpul, Bajern-Dinamo, Real Madrid-Štutgart i Sporting-Lil. Sve detalje sa utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!