17.09.2024.

19:32

Foto: EPAimages

Sport

Sprema se veliki fudbalski skandal! Igrači najavili štrajk: Nije sve u novcu, ovo je previše!

Najavila je UEFA pre dve godine promenu formata u Ligi šampiona, a novi sistem takmičenja na snagu stupa - danas. Grupne faze više nema, sve ekipe speštene su u jednu grupu i odigraće po najmanje osam utakmica, dakle - dve više u odnosu na ranije sezone. Na sve to, FIFA je uvela novo klupsko takmičenje - Svetsko prvenstvo, a broj mečeva preko noći postao je znatno veći. 

Izazvalo je to revolt među fudbalerima i trenerima, prvi se pobunio Karlo Anćeloti, a danas je veliki štrajk igrača najavio as Mančester sitija - Rodri. 

- Mogu da kažem da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Fudbaler može na najvišem nivou da odigra između 40 i 50 utakmica. Ove godine možda ćemo da odigramo ukupno 70 ili 80 utakmica u svim takmičenjima. To je previše - rekao je Rodri na konferenciji za medije uoči meča sa Interom u prvom kolu Lige šampiona.

On je kritikovao veliki broj utakmica, koji je predviđen novim formatom Lige šampiona.

- ko pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje igrača, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora. Mi patimo - dodao je Rodri o mogućnostima štrajka.

Informer

 

Fudbaler Mančester sitija je istakao da neko mora da vodi računa i o zdravlju igrača.

- Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvalitetu šoua. Igram bolje kada nisam umoran. Moramo da se brinemo o sebi... Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, moramo da se odmorimo. Drugim rečima, ako se broj utakmica povećava, nivo i kvalitet opadaju - istakao je Rodri.

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće sutra od 21 čas ekipu Intera u prvom kolu Lige šampiona.