17.09.2024.

19:04

Foto: EPA Images

Sport

Tragedija pred meč Lige šampiona! Poginuo navijač Liverpula u Milanu

Kako su preneli italijanski mediji navijač "redsa", rodom iz Irske, stigao je u noći između ponedeljka i utorka avionom iz Mančestera u Milan. Do tragedije je došlo kada je on u nameri da stigne do hotela u blizini aerodoroma pokušao da pređe autoput A4, uspeo je da pređe tri trake autoputa, kada je na njega naleteo automobil švajcarskih tablica. 

Liverpulov navijač je na licu mesta poginuo, a mediji sa Apenina prenose da je među dokumentima imao u ulaznicu za večerašnji meč na "San Siru", gde će od 21 čas igrati Milan i engleski velikan. 

Iako prvobitno nije objavljeno ime nastradalog čoveka, ubrzo se oglasio i klub sa "Old Traforda" i potvrdio loše vesti i uputio poruku podrške porodici poginulog navijača. 

"Duboko smo tužni zbog tragične smrti našeg navijača Filipa Dulija nakon saobraćajne nesreće u Bergamu. Misli i molitve svih koji su povezani sa klubom su sa Filipovom porodicom, prijateljima i navijačima u ovom izuzetno teškom trenutku", saopštio je Liverpul na društvenim mrežama,
 

Italijanska policija istražuje ovaj slučaj, a u međuvremenu su se pojavile informacije da je nastradali navijač bio u društvu još dve osobe, oca i sina. Kada je policija stigla ne mesto nesreće njih dvojica su pobegla, pa je u toku potraga za njima. Takođe, italijanski organi reda istražuju i zašto su se ovi navijači odvojili od ostataka pristalica Liverpula, koji su takođe stigli istim avionom u Milan.