17.09.2024.

20:45

Foto: profimedia

Sport

Vlahović dva puta asistirao u Juventusovoj pobedi nad Zvezdinim rivalom, Aston Vila uništila Jang bojs!

Ljubitelji fudbala imali šta da vide danas, golova nije falilo, a oba favorita su stigla do ubedljivo pobede sjajnim performansom. Rivali Crvene zvezde, PSV i Jang bojs neće po dobrom pamtiti početak Lige šampiona u novom formatu.

"Stara dama" je večeras obradovala svoje navijače posle dva bleda izdanja u Seriji A gde su ostvarili remije bez golova. Gosti iz Ajndhovena su zato sada platiili za to, Tijago Mota je postavio sjajnu taktiku, a momci u crno-belim dresovima su sve vreme bili nadmoćniji od rivala.

Informer

Ni u jednom trenutku se nije činilo da situacija nije pod kontrolom, bilo je pitanje samo koliko će golova da postignu. Sve vreme su kontrolisali igru i hrabro išli prema protivničkom golu.

Led je probio mladi Turčin Kenan Jildiz prelepim golom za televizijske špice. On je ušao u šesnaesterc sa loptom, a  zatim je uputio šut u gornji desni ugao u 21. minutu.

Samo šest minuta kasnije, tim iz Torina je duplirao prednost. Niko Gonzalez je povukao loptu i potom je poslao do našeg Dušana Vlahovića koji je u padu istu prosledio Vestonu Mekiniju, na kom je ostalo samo da matira golmana.

Do kraja prvog poluvremena rezultat je ostao nepromenjen, ali nije mogao PSV da se nosi sa dosta nadomoćnijim rivalom. Daleko od toga da su Holanđani bili očajni, pokušavali su da stvaraju šanse, pretili su, ali otpor na drugoj strani je bio dosta jači.

U 52. minutu, argentinski reprezentativac Nikolas Gonzalez postigao je prvenac u dresu Juventusa.  Akciju je kreirao Dušan Vlahović koji je precizno asistirao u šesnaesterac, Gonzalez je hitro utrčao, zgrabio loptu, a zatim je zatresao mrežu.

Pred sam poslednji sudijski zvižduk zrno utehe PSV-u je doneo Ismael Saibari koji je tako ublažio poraz svoje ekipe.

Sjajnu utakmicu je večeras odigrao srpski reprezentativac Dušan Vlahović. Nije uspeo da bude precizan, ali dva puta su njegove asistencije izmamile radost na licima navijača slavnog italijanskog tima. 

Informer

Juventus je odlično startovao u novom fotmatu Lige šampiona i tako su postali prva ekipa koja je upisala tri boda. Sledeći meč igraju 2. oktobra protiv Lajpciga na gostujućem terenu. Što se tiče tima iz Ajndhovena, oni će dan ranije dočekati Sporting iz Lisabona.

Ubedljiva je večeras bila i Aston Vila koja nakon dugo godina igra najjače evropsko klupsko takmičenje. Oni su avanturu započeli u Bernu gde bez problema došli do pobede protiv Jang bojsa rezultatom 3:0.

Tim iz Birmingema kući nosi tri boda koja su zaslužili sjajnom igrom na gostujućem terenu. Odmah na početku su delovali mentalno i fizički sposobniji od svog protivnika, a to im se vrlo brzo i isplatilo.

Informer

U 27. minutu, Megkin je dobio loptu posle kornera, a zatim je uputio jako dobar centaršut, lopta je stigla do Tilemansa koji je u šesnaestrcu napravio dva koraka, a onda pogodio za 1:0.

Samo 11 minuta kasnije je engleski tim stigao do 2:0. Najveći krivac za to je golman Jang bojsa David von Balmos koji imao jako nespretnu reakciju  u petercu, posle toga loptu je na zemlji pipnuo Votkins, a  zatim je Ramzi šutirao i dao gol.

Postigla je Aston Vila još jedan gol u prvom poluvremenu, ipak isti je poništen zbog igranja rukom Durana.

Pred sam kraj utakmice, Tilemans je uposlio Amadua Onanu koji je zatresao mrežu za 3:0. Srpski reprezentativac Kosta Nedeljković večeras nije dobio priliku u dresu Aston Vile.

Aston Vila u sledećem kolu gostuje Bajernu 2. oktobra, dok Jang bojs igra protiv Barselone kod kuće 1. oktobra.