18.09.2024.

09:50

Foto: Reuters

Sport

Šta reći posle onakve sramote? Dinamo se oglasio nakon epske blamaže u Minhenu! (FOTO)

U prvom kolu Lige šampiona, hrvatski prvak je ponižen i razbijen od strane Bajerna, koji je bez milosti napunio mrežu "modrih" čak devet puta!

Ovaj istorijski debakl, sa konačnih 9:2, predstavlja najteži poraz jednog evropskog tima u elitnom takmičenju, a svakako najveću sramotu u istoriji zagrebačkog kluba. Dinamo je potpuno podbacio na terenu, ostavljajući navijače u neverici, a kritičari bez reči pred ovakvim kolapsom.

Klub se ubrzo nakon katastrofe oglasio, pokušavajući da pruži podršku igračima, ali uzalud. Poruka sa klupskih kanala zvučala je kao neubedljiv pokušaj da se ublaži sramota koja će dugo ostati zapamćena:

"Uprkos visokom porazu u Minhenu verujemo i dalje u naše dečke. Sanjali smo nekoliko trenutaka, borili se, ali domaćin je jednostavno bio bolji i zasluženo slavio. Hvala navijačima na sjajnoj podršci! Znaj da mi te volimo! Mi smo uz tebe", stoji u saopštenju Dinama. No, ovakva reakcija samo je izazvala dodatni bes kod navijača, koji ne mogu da pređu preko ove sramote.

Posle utakmice se medijima obratio i fudbaler Dinama, Stefan Ristovski, ali ni njegove reči nisu uspele da umire razočarane pristalice kluba:

- Prvo bih se izvinio svim navijačima. Nije lako komentarisati posle ovakvog poraza. Znamo da je ovo neprihvatljivo, ali moramo ostati zajedno. Verujem da ćemo se izvući iz ove krize - rekao je Ristovski, ali su ove izjave naišle na hladan prijem, jer poraz ove veličine ne može biti tako lako zaboravljen.

Informer

FK Bajern Minhen - FK Dinamo Zagreb

Podsetimo, Dinamo je postao prva ekipa u istoriji Lige šampiona koja je primila devet golova na jednoj utakmici, čime je oborila negativni rekord koji je dosad držala Barselona, nakon poraza od Bajerna 8:2 pre četiri godine. Ovime je Dinamo postavio novi standard blamaže na evropskoj sceni, a sramota u Minhenu sigurno će dugo ostati upamćena.

Da stvar bude gora, ovo je drugi uzastopni poraz Dinama, nakon što ih je večiti rival Hajduk pobedio na njihovom terenu u domaćem prvenstvu. Očigledno je da kriza u redovima "modrih" dostiže vrhunac, a pitanje je kako će se klub oporaviti od ovako duboke blamaže.