18.09.2024.

10:11

Foto: Reuters

Sport

Pavlović na udaru italijanskih medija! Srbin odmah na stubu srama posle jedne slabije utakmice! (FOTO)

Liverpul je potpuno zasluženo preokrenuo rezultat i trijumfovao sa 3:1, dok je Milanova odbrana bila daleko ispod nivoa elitnog takmičenja.

Očekivalo se više, pogotovo od defanzivaca, ali Strahinja Pavlović, koji je do sada bio hvaljen kao jedan od ključnih igrača Milana ove sezone, nije uspeo da odgovori na izazov. Iako je njegov učinak u prethodnim mečevima, posebno posle gola protiv Lacija, bio visoko ocenjen, Pavlović je sinoć podbacio na mnogim poljima.

Informer

Strahinja Pavlović u duelu sa Salahom

Najveće kritike dobio je zbog inferiornosti u skok igri, naročito kod gola Virdžila Van Dajka, kada je potpuno izgubio duel i omogućio Liverpulu da se vrati u meč. Italijanska "Gazeta" nije štedela reči u oceni Pavlovićeve igre, nazivajući Milanovu odbranu "razuđenom i defanzivno praznom", a odgovornost je delimično prebačena i na trenera Paula Fonseku, koji još uvek ne uspeva da pronađe pravo rešenje za odbrambene probleme.

Pavlović je, uz Kalabriju, bio među najlošije ocenjenim igračima Milana na portalu "90min.com", sa ocenom 4 na skali od 1 do 10. Njegova visina i stas, koji bi trebali da budu prednost u skok igri, sinoć su izostali, a Gakpo ga je lako nadmudrio kod trećeg gola Liverpula.

Informer

Strahinja Pavlović u duelu sa Salahom

Slične kritike dolaze i sa portala "Football Italia", gde je Pavlović ocenjen sa 5.5, ali uz napomenu da je mogao samo da posmatra kako Van Dajk neometano postiže gol. "MilanNews" mu je dodelio peticu, uz nešto blaži komentar, ali je i dalje među najslabijim pojedincima na terenu.

Navijači su, očekivano, izrazili nezadovoljstvo, napuštajući tribine pre kraja meča, što je dodatni udarac za ekipu uoči velikog derbija sa Interom u nedelju. Pavlović i ostatak tima moraće brzo da zaborave ovu katastrofu i nađu način da se vrate u formu, jer ovakva igra neće biti dovoljna za ozbiljnije rezultate u nastavku sezone.