18.09.2024.

11:53

Foto: Reuters

Sport

Šok u Rimu! Danijele de Rosi više nije trener Rome!

Roma je u očajnom stanju, bez ijedne pobede u prva četiri kola (0-3-1), iako je igrala protiv ekipa poput Đenove, Empolija i Kaljarija, koje su daleko od elitnih protivnika. Navijači i uprava su očekivali znatno bolji start, ali De Rosi nije uspeo da pronađe pravi ritam sa ekipom.

De Rosi je na klupu "vučice" seo u januaru ove godine, kada je nasledio Žozea Murinja. Uspostavio je solidan napredak, dovodeći Romu do šestog mesta na kraju prošle sezone, ali nije uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona, što je već tada izazvalo kritike.

Iako mu je pružena podrška tokom leta, s nadom da će doneti iskorak ove sezone, De Rosi nije uspeo da opravda poverenje. Očekivanja su bila visoka, ali su rezultati ostali ispod svakog nivoa. Roma je očigledno brzo povukla potez, ne želeći da sezona završi u potpunom rasulu.

Pitanje koje sada intrigira sve u Rimu jeste ko će naslediti De Rosija na klupi i pokušati da izvuče ekipu iz krize. Navijači Rome nestrpljivo čekaju odgovor, dok se klub sprema za novu eru nakon De Rosijevog kratkog mandata.