18.09.2024.

13:27

Foto: EPA Images

Sport

Modrić otkrio ime najtežeg rivala! Mnogo jak sa loptom, komplikovano braniti se od njega!

Hrvat je do sada ispisao brojne stranice fudbalske istorije, a rivali su mu bili brojni velikani pošto igra na visokom nivou duže od 15 godina.

Poslednju deceniju i više Modrić igra za Real Madrid pa nije čudo zašto njegov najteži protivnik dolazi iz Španije. Reč je naravno o bivšem članu Barselone.

Katalonski gigant je klub protiv kojeg je Modrić odigrao najviše mečeva u karijeri, a posebno pamti duele sa igračem koga je stavio ispred Stivena Džerarda i Franka Lamparda.

- Najteži protivnik s kojim sam se sreo? Bio je jako dobar s loptom da je bilo baš komplikovano braniti se od njega - otkrio je Modrić i nastavio:

- Igrao sam protiv mnogo legendi u Engleskoj, kao što su Lampard i Džerard, ali Inijesta je bio drugačiji.

Sa 40 godina Inijesta je i dalje aktivan, ali daleko od vrhunskog fudbala pošto nastupa za Emirejts klub iz UAE-a. Evrupu je napustio još 2018. godine kada je otišao u Japan.

U međuvremenu, Modrić je uspeo da osvoji dve medalje s Hrvatskom na svetskim prvenstvima, dve Lige šampiona sa Realom, ali i najvažniju individualnu nagradu u fudbalu - Zlatnu loptu.

Španac možda nije trajao dovoljno dugo kao Modrić, ali se o njemu opravdano može govoriti kao o najboljem vezisti u istoriji. Njegovu karijeru su obeležile briljantne partije u dresu Barselone, a nekoliko puta je bio u užem krugu da dobije Zlatnu loptu.

Najviše se pamti po golu u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine kada je Špancima doneo do sada jedinu titulu najbolje reprezentacije sveta.