18.09.2024.

19:07

Foto: EPaimages

Sport

Sve smo bliži istorijskom skandalu! Fudbaleri mogu u međunarodni štrajk!

Reči veziste Mančester sitija - Rodrija, da najbolji fudbaleri današnjice razmatraju kolektivni štrajk nakon povećanog brojka utakmica uzdrmala ja Evropu. Tim povodom oglasio se prvi čovek Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske Maeta Molango, a njegova izjava smirila je strasti među navijačima. 

Molango smatra da igrači imaju osnova da štrajkuju utakmice reprezentacija, ali da se to ne bi moglo odraziti na klupski fudbal. 

- Igrači mogu da budu u štrajku kada su u pitanju utakmice reprezentacije, a da idalje normalno igraju za svoje klubove - ali na nivou domaćih takmičenja - rekao je Molango. 

Najbolji klubovi Evrope ove sezone mogli bi da odigraju čak 73 utakmice, a takmičarska godina neće biti gotova do jula! Naravno, u to je uključeno i Svetsko klupsko prvenstvo, novoosnovano FIFA takmičenje, koje će se igrati po principu Mundijala. 

- Mi smo bili veoma jasni, želimo da damo prioritet domaćim takmičenjima. To je ono što je najvažnije za naše igrače, tako da ne verujem da se priča o štrajku odnosi na domaća takmičenja. Smatram da je problem više u međunardonim takmičenjima, posebno u takmičenjima reprezentacija, a to posebno kada dođe vreme za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u novom formatu. Mislim da fokus nije na domaćim takmičenjima. Fokus je više na međunarodnom planu i moramo da definišemo kako bi to moglo da izgleda - jasan je prvi čovek Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske. 

Informer

 

Nadovezao se Molango na Rodrijeve reči i istakao kako je takvo upozorenje normalno budući da glas igrača čelnici UEFA i FIFA uporno ignorišu. 

- Prethodnih nedelja naši članovi su jasno izrazili svoje stavove po pitanju kalendara. Igrači i njihova udruženja traže da budu saslušani i da budu centralni deo ovih procesa. Ako ih ignorišete, prirodna posledica je da počinju da razmatraju koje su im opcije na raspolaganju. Igrači stalno ponavljaju da je već previše i ovo za one koji donose odluke mora da bude poziv za buđenje - podvukao je Maeta Molango.