18.09.2024.

23:32

Foto: EPA Images

Sport

Neočekivan potez! Engleski fudbaler pojačao klub koji je bankrotirao

Nekadašnji golgeter Liverpula, Njukasla, Vest Hema i drugih klubova, koji već godinama ne igra na najvišem nivou, rešio je da pomogne francuskoj ekipi koja je nedavno proglasila bankrot i prebačena je u četvrtu ligu. 

Kerol je prethodnu sezonu proveo igrajući u francuskom drugoligašu Amijenu, a posle jedne sezone odlučio da je bez ikakvih naknada pređe u redove posrnulog kluba i pomogne im u ovom teškom periodu. Velike zasluge u ovom transferu ima i sportski direktor Amijena, Džon Vilijams, koji je u dobrim odnosima sa "žirodincima", pa je odlučio da im ustupanje Kerola na neki način pomogne. 

Bivši reprezentativac Engleske u čijem dresu je odigrao devet mečeva, tokom svojih najboljih dana u karijeri bio je jedan od boljih špiceva na Ostrvu. On je u Premijer ligi 248 utakmica i postigao je 54 golova. Pored pomenutih klubova, Kerol je igrao i za Preston, u dva navrata za Riding kao i Vest Bromvič Albion.

Inače, Bordo je zbog ogromnih finansijskih problema bio primoran da proglasi bankrot, a iako se spekulisalo da bi slavni francuski klub mogao da prestane da postoji, to se nije desilo. "Žirodinci" su na kraju završili među amaterima, u četvrtom rangu takmičenja.