19.09.2024.

07:00

Foto: EPA Images

Sport

Glavobolja za "tobdžije"! Kapitena Arsenala čeka duga pauza

Norvežanin se povredio tokom nastupa za nacionalni tim, a dodatni pregledi su potvrdili da je ozbiljna povreda. Trener "tobdžija" Mikel Arteta otkrio je da povreda kapitena nije uopšte naivna, te da strahuje da će duži vremenski period biti van terena.

Engleski tim večeras gostuje ekipi Atalante na startu nove sezone u Ligi šampiona, dok ih u nedelju očekuje okršaj sa Mančester sitijem u Premijer ligi. 

- Nedavno je išao na skener i testovi su pokazali da postoje određena ošećenja, posebno na jednom od ligamanata skočnog zgloba. Povreda izgleda ozbiljno, što znači da ćemo biti bez njega neko vreme. Nadamo se ne mesecima. On je naš kapiten, jedan od naših najboljih igrača i jedan od najkonstatnijih igrača u poslednje dve ili tri sezone - rekao je Arteta.

Informer

Trener Arsenala Mikel Arteta

Španski stručnjak dodaje da će drugi igrači sada morati da preuzmu veću odgovornost u odsustvu kapitena Edegora.

- Ovo će biti odličan test da pokažemo koliko smo sposobni da pokažemo drugo lice, i da drugi igrači i druge opcije mogu da budu jako efektivne - naveo je Arteta.

Norvežanin je u Arsenal stigao 2021. godine prvo na pozajmicu, a potom je engleski velikan otkupio njegov ugovor. On je do sada za "tobdžije" odigrao 156 utakmica i postigao 35 golova. Takođe, Edegor je izabran u tim sezone Premijer lige dvaput (2023, 2024.).