19.09.2024.

12:02

Foto: epaimages

Sport

Dinamo oterao trenera nakon katastrofe u Ligi šampiona

Jakirović je dobio otkaz posle debakla na startu Lige šampiona. Bajern je ponizio tim iz Zagreba sa 9:2 na "Alijac areni", pa je posle brukanja usledila brza promena na klupi.

To nije sve. Katastrofa na "Alijac areni" usledila je posle niza loših rezultata, remija protiv Rijeke (1:1) i poraza od Hajduka iz Splita (1:0) na "Maksimiru". 

Jakirović je na klupi Dinama ostao nešto manje od godinu dana. Na "Maksimir" je stigao prošle sezone, kada je zbog poziva Dinama napustio Rijeku. Vodio je tim do duple krune, ali  mu se često zameralo nedovoljno ofenzivan stil igre i što je tek u završnoj fazi prvenstva stekao prednost nad Rijekom i Hajdukom. Prethodno je još vodio Sesvete, Goricu, Maribor i Zrinjski. Jakirovića su nakon poraza od Bajerna pitali da li se plaši reakcije čelnika kluba.

- To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Ako vidim da me ekipa  prati, sam ću to rešiti.

Informer

Kao glavni kandidati da naslede Jakriovića, pominju se bivši trener Dinama Nenad Bjelica, kao i doskorašnji trener Rijeke, Željko Sopić, a pominjalo se i ime Nika Kovača.