19.09.2024.

21:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Leverkuzen naneo katastrofu Fejenordu! Nije pomogao ni Hvang

Taj meč odigran je u istom terminu kada su igrali Crvena zvezda i Benfika, a poput u Beogradu, utakmica u Holandiji rešena je u prvom poluvremenu. Leverkuzen je od starta pokazao da je daleko kvalitetniji tim i slavio je izuzetno ubedljivo. Za Fejenord je u prvoj postavi igrao doskorašnji fudbaler Crvene zvezde In Bom Hvang, ali ni on nije uspeo da spreči katastrofu svog tima.

Leverkuzen je do vođstva stigao već u 5. minutu preko Florijana Virca, a nakon što je Fejenordu poništen gol u 9. minutu, usledila je prava rapsodija gostiju. Na 2:0 povisio je Aleks Grimaldo u 30. minutu, a šest minuta kasnije novim golom Virc je povisio na 3:0.

Već tada bilo je jasno da se Fejenordu ne piše dobro. Konačan rezultat postavljen je u 45. minutu, nakon što je golman domaćih Timon Felenrojter ugurao loptu u sopstvenu mrežu.

Nakon toga, u drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja. Leverkuzen je kontrolisao igru i bio bolji tokom drugog dela utakmice, međutim, izabranici Ćabija Alonsa nisu previše kidisali ka golu Fejenorda, pa je utakmica završena rezultatom iz prvog poluvremena - 4:0.