19.09.2024.

23:00

Foto: EPAImages

Sport

Zvezdini rivali šokirali Evropu! Monako srušio strašnu Barselonu!

Nadali su se fudbaleri Crvene zvezde da će nakon pobede nad Benfikom u miru moći da prate direktan okršaj narednih rivala u Ligi šampiona Monaka i Barselone. Nažaost, planove im je pokvario turski tandem - Kokču-Akturkoglu, koji su golovima na "Marakani" doneli pobedu portugalskom velikanu. 

Ipak, nakon poraza od Benfike u Ljutice Bogdana stigla je dobra vest - Barselona je ranjiva! Katalonci su od starta nove sezone delovali nezaustavljivo pod trenerskom palicom Hansija Flika, ali ih je večeras na stadionu "Luj Drugi" stopirao Monako - 2:1 (1:1). 

Ruku na srce - Kneževi su imali lak zadatak nakon što je Barselona već u 13. minutu ostala sa desetoricom u polju nakon što je direktan crveni karton dobio Erik Garsija. Znalački je to iskoristio Monako i samo sto sekundi kasnije preko Magnesa Aklijuša došao do vođstva od 1:0. Posebno efektan bio je način na koji je mladi napadač postigao gol budući da je promešao kompletnu odbranu rivala i poslao nezaustavljiv udarac ka Ter Štegenu. 

Informer

 

Uspela je Barselona sredinom prvog poluvremena da se rezultatski vrati u meč. Sevnula je levica Lamina Jamala, a Monako rešenja za to nije imao. Španac je sa 17 godina i 68 dana postao drugi najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona. Rekorder je njegov saigrač Ansu Fati koji je 2019. postigao gol sa 17 godina i 40 dana.

Taman kada je delovalo da će Katalonci, uprkos brojčanom deficitu, odoleti na Azurnoj obali - usledio je šok. Monako je preko Ilenikena ponovo poveo, samo desetak minuta nakon što je ušao na teren i, ispostaviće se - postavio konačan rezultat. 

Ništa manje uzbuđenja nije bilo u Bergamu gde je meč između Atalante i Arsenala završen bez golova. Uprkos činjenici da su mreže ostale netaknute, izabranici Đanpjera Gasperinija i Mikela Artete publici omogućili fudbalski spektakl - falili su samo golovi, a moglo je da ih bude mnogo. 

Heroj Arsenala večeras je postao David Raja koji je na startu drugog poluvremena zaustavio penal Retegiju, a potom nakon odbitka sa gol-linije uspeo da odbrani drugi pokušaj reprezentativca Italije. 

Informer

 

Atletiko Madrid je pred svojim navijačima golom u poslednjim momentima uspeo da savlada RB Lajpcig - 2:1 (1:1). "Bikovi" su u četvrtom minutu poveli golom Šeška, ali su Grizman i Himenez obezbedili pobedu domaćinu na stadionu "Vanda Metropolitano". 

Meč koji je privukao najmanje pažnje igrao se u Francuskoj gde je Brest dočekao Šturm iz Graca. Austrijanci su se pokazali kao "tvrd orah", a za bolji rezultat nedostajalo je sreće. Francuzi su golovima Manjetija i Sime došli do pobede od 2:1.