20.09.2024.

13:52

Foto: Reuters

Sport

Srbin novi trener Dinama iz Zagreba? Bivši trener Crvene zvezde ponuđen "modrima"!

Uprava zagrebačkog kluba hitno traži novog stratega, a imena potencijalnih kandidata iz Hrvatske i inostranstva svakodnevno se spominju u medijima.

Jedno od najzvučnijih imena koje se pojavilo u medijskim spekulacijama jeste Edin Terzić, bivši trener Borusije Dortmund, koji je navodno bio kontaktiran od strane Dinama.

Terzić se, pored interesovanja iz Milana, dovodi u vezu i sa zagrebačkim klubom. Drugi poznati kandidat je Niko Kovač, koji iza sebe ima bogatu trenersku karijeru u Bajernu, Ajntrahtu, Monaku i Volfzburgu.

Informer

Edin Terzić

Ipak, zagrebački mediji navode da su favoriti za klupu Dinama dvojica domaćih trenera – Željko Sopić, bivši trener Rijeke, i Igor Jovićević, nekadašnji trener Dinama i Šahtjora iz Donjecka.

Njihova dostupnost i cenovna prihvatljivost čine ih ozbiljnim kandidatima za preuzimanje ekipe.

Međutim, novi obrt u potrazi za trenerom dogodio se kada je preko jedne menadžerske agencije u Hrvatskoj Aleksandar Janković (52) ponuđen predsedniku Dinama, Velimiru Zajecu. Janković, poznat po nadimku "Srpski Murinjo", slobodan je nakon što je u februaru ove godine dobio otkaz u Kini, gde je bio selektor reprezentacije.

Informer

Aleksandar Janković

Iako Zajec nije odbacio ovu mogućnost, još uvek je rezervisan zbog moguće reakcije navijača, koji bi mogli negativno da prihvate ideju da srpski trener preuzme "svetinju" zagrebačkog kluba.

Aleksandar Janković je tokom karijere imao uspehe i izazove, a svoju reputaciju je stekao radeći kao asistent Slavoljuba Muslina u Crvenoj zvezdi, a zatim kao trener u Belgiji i Kini. Bez obzira na spekulacije, ostaje da se vidi hoće li Dinamo hrabro povući potez i angažovati Jankovića, ili će se ipak okrenuti domaćim opcijama.