20.09.2024.

18:26

Foto: prfimedia

Sport

Legendarni Toto Skilaći ispraćen na večni počinak! (FOTO GALERIJA)

Opelo je održano u glavnoj katedrali u Palermu, gradu gde je Skilači rođen i odrastao. Nakon završetka svoje igračke karijere, tu je otvorio i fudbalsku akademiju.

Ispraćaj na večni počinak protekao je u skladu sa dostojanstvom istinske fudbalske legende, uz prisustvo hiljade poštovalaca koji su došli da odaju počast bivšem fudbaleru Juventusa, Intera i Mesine.

Na njegov kovčeg položeni su dresovi fudbalske reprezentacije Italije i Palerma, iako tokom svoje karijere nije bio član ovog sicilijanskog kluba. Pored toga, tu su se našli i šalovi timova za koje je igrao.

U katedrali je bilo mesta za hiljadu ljudi, dok je trg ispred bio ispunjen hiljadama poštovalaca. Okupljeni su skandirali njegovo ime i aplaudirali prilikom unosa, a zatim i prilikom iznošenja kovčega iz katedrale.

Među nosiocima kovčega bili su njegova dva brata i nećak Franćesko Di Marijano, koji igra za Palermo i koji je prošao kroz akademiju svog strica. Sahrani su prisustvovali mnogi bivši fudbaleri i Skilaćijevi saigrači, uključujući Đuzepea Bergomija, kao i bivši i sadašnji čelnici Fudbalskog saveza Italije.