20.09.2024.

20:10

Foto: profimedia

Sport

Sve je spremno za spektakl! Postavljen teren u grotlu "Panatenaika", Grci spremni dočekuju Partizan! (FOTO)

Na istorijskom mestu gde su održane prve moderne Olimpijske igre 1896. godine, crno-beli odmeriće snage sa atinskim velikanom u okviru šestog turnira "Pavlos Janakopulos". Grci nisu dangubili, pa su danas postavili košarkaški teren u grotlu popularnog "Kalimarmara".

Tokom dana, teren je gotovo u potpunosti pripremljen, sa postavljenim koševima i pratećom opremom, što obećava pravi sportski događaj pod otvorenim nebom. 

U subotu će najpre snage odmeriti Makabi Tel-Aviv i Anadolu Efes, a od 21 čas na scenu stupaju izabranici Željka Obradovića.

Informer

Stadion bez postavljenog košarkaškog terena

Stadion "Kalimarmaro", poznat po svojoj specifičnoj arhitekturi, ugostiće oko 35.000 navijača i ljubitelja košarke. Karte su rasprodate u rekordnom roku, tako da je jasno koliko je interesovanje za ovaj događaj.

Partizan po drugi put zaredom završava pripreme za novu sezonu na otvorenom terenu. Prošle godine, crno-beli su odigrali meč protiv Fuenlabrade na Tašmajdanu, što je bio pravi spektakl koji je obišao svet. Ove godine, atmosferu će dodatno podići prestiž i istorija drevnog stadiona u srcu Atine.