20.09.2024.

22:42

Foto: profimedia

Sport

Serija A: Ilićev Torino deklasirao Veronu, Empoli održao čas Kaljariju! (FOTO/VIDEO)

Ekipa u kojoj nastupaju srpski reprezentativci Ivan Ilić i Vanja Milinković Savić, otvorila je meč pogotkom u desetom minutu, kada je internacionalac Paragvaja Antonio Sanabrija preciznim udarcem savladao protivničkog čuvara mreže. Gosti su iskoristili prvu pravu priliku, zahvaljujući brzoj tranziciji i odličnom napadu, čime su brzo uspostavili kontrolu.

Ipak, Verona nije dugo čekala da uzvrati udarac. Samo dva minuta kasnije, u 12. minutu, Grigoris Kastanos je, na asistenciju srpskog fudbalera Darka Lazovića, izjednačio rezultat. Lazović je odlično probio po krilu i poslao savršen centaršut u kazneni prostor, a Kastanos nije imao težak zadatak da savlada golmana Torina i vrati svoj tim u igru - 1:1.

Iako je Verona preuzela inicijativu u pokušaju da iskoristi zamah nakon brzog izjednačenja, ekipa koja je na čelu italijanskog šampionata je pokazala odlučnost. Već u 34. minutu, Kolumbijac Duvan Zapata našao se na pravom mestu i nakon dobre akcije saigrača Valentina Lazara doneo novu prednost za gostujući tim.

Drugo poluvreme proteklo je u nešto mirnijem ritmu, ali sa Veronom koja je pokušavala da pronađe put do izjednačenja. Ipak, Torino koji od početka sezone ne zna za poraz, mudro je kontrolisao igru, oslanjajući se na čvrstu odbranu i povremene kontra-napade. 

Svega nekoliko minuta pre kraja meča, škotski internacionalac Če Adams ispalio je pravi projektil. Iskusni napadač iz Torina postigao je izvanredan gol udarcem uz levu stativu sa ruba šesnaesterca, i tako definitvno potvrdio trijumf svoje ekipe.

Domaći su pokušali nekoliko puta da sa igračem manje probiju defanzivni zid gostiju - i to im se isplatilo. U samom finišu susreta, tačnije petom minutu nadoknade drugog poluvremena, Kolumbijac Danijel Moskera je postigao fantastičan pogodak i tako za nijansu popravio utisak večerašnjeg poraza.

Informer

Detalj sa meč Fk Verona - FK Torino: Ivan Ilić

Empoli je nastavio svoj impresivan početak sezone pobedom od 2:0 (1:0) protiv Kaljarija na gostujućem terenu, potvrđujući da prošlosezonska borba za opstanak sada deluje kao davna prošlost. Tim Roberta D'Averse nastavlja da prkosi očekivanjima, a zahvaljujući golovima Lorenca Kolomba i Sebastijana Espozita, učvrstili su se na visokoj trećoj poziciji u Seriji A.

Gosti su od početka utakmice pokazali zašto se trenutno nalaze među vodećim ekipama italijanskog šampionata. Prvi deo susreta protekao je u njihovoj dominaciji, a inicijativa je krunisana u 33. minutu, kada je Lorenco Kolombo preciznim udarcem doveo Empoli u vođstvo. Kaljari je pokušavao da se vrati u meč, ali bez većeg uspeha, dok je odbrana gostiju delovala čvrsto i organizovano.

Drugo poluvreme počelo je idealno za izabranike Roberta D'Averse. Već u 49. minutu Sebastijano Espozito povećao je prednost nakon sjajne akcije tima, čime je dodatno umirio ambicije domaćina. Iako su igrači Kaljarija preuzeli inicijativu u pokušaju da smanje zaostatak, odbrana Empolija odolevala je svim napadima i nije dozvolila domaćinu ni minimalnu nadu za povratak.

Empoli će u sledećem kolu ugostiti Fiorentinu, dok će Kaljari pokušati da popravi utisak u gostima protiv Parme.