21.09.2024.

07:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Tragičan raspad slavnog kluba! Rad na pet mečeva ima gol razliku 0:36!

Dani opstanka kluba više nisu vezani samo za takmičarsku formu, već za borbu za goli život – kako na terenu, tako i van njega.

Sezona u četvrtoj ligi počela je katastrofalno. Rad nije imao dovoljno igrača za prvi meč, što je rezultiralo sramotnim nepojavljivanjem na terenu. Kada su konačno uspeli da sastave ekipu, rezultati su bili poražavajući – na pet utakmica, "Građevinari" su primili čak 36 golova, a nisu uspeli da postignu nijedan.

Simbolično, stadion "Kralj Petar Prvi" i pomoćni tereni, nekada rasadnik talenata, danas su prepušteni korovu i zapuštenosti. Mesto gde su se u prošlosti razvijali budući reprezentativci i gde su padali veliki klubovi poput Zvezde i Partizana u omladinskim kategorijama, sada je leglo zmija i šiblja.

Odlaskom Ranka Stojića, koji je stvorio mašinu za proizvodnju fudbalskih talenata, Rad je izgubio svoju identitetsku "armaturu" i čvrstinu. Klub koji je bio sinonim za disciplinu i rad sada je na ivici nestanka, a pred njim je gotovo nemoguća misija da se vrati na stazu uspeha.

Kako stvari stoje, Rad je u fudbalskoj komi, i ako se nešto ne promeni, stadion Banjice bi mogao da padne u zaborav, zajedno sa slavnim uspomenama na generacije koje su tu stasavale.