21.09.2024.

09:13

Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Sport

Jović napušta Milan! Vreme je da se Luka vrati kući!

Prema informacijama poznatog italijanskog insajdera Nikole Šire, Jović je tokom letnjeg prelaznog roka odbio dve ponude, odlučivši da ostane na "San Siru", što se sada ispostavlja kao pogrešna odluka.

Srpski napadač više nije u planovima Paula Fonseke, a dosadašnja sezona to i potvrđuje. Jović je startovao samo na jednom meču, protiv Torina u prvom kolu Serije A, gde nije ostavio nikakav trag i bio je zamenjen već u 60. minutu. Nakon toga, zabeležio je samo pet minuta na terenu protiv Parme, dok u Ligi šampiona nije ni licenciran.

S obzirom na ovakvu situaciju, Jovićev odlazak iz Milana u zimskom prelaznom roku deluje kao neizbežan. Pojavile su se i spekulacije o njegovom mogućem povratku u Crvenu zvezdu, koja bi mogla da ga vrati u svoje redove, slično kao što je to učinila sa Nemanjom Radonjićem. Povratak u matični klub mogao bi biti idealan potez za Jovića da ponovo oživi svoju karijeru, koja je krenula nizbrdo nakon velikog transfera u Real Madrid 2019. godine, vrednog čak 60 miliona evra.

Informer

Luka Jović

Zanimljivo je da će Crvena zvezda upravo protiv Milana igrati u Ligi šampiona 11. decembra na "San Siru",  ali Jović neće biti na terenu u dresu "rosonera", a možda već tada budu u toku pregovori o njegovom povratku na "Marakanu".