21.09.2024.

14:16

Foto: profimedia

Sport

Teško brukanje bivšeg prvaka! Slavni klub poražen sa 8:0, publika od sramote otišla na poluvremenu! (VIDEO)

Ovaj poraz zauvek će ostati upamćen u crnoj istoriji kluba koji je čak 10 puta osvajao titulu šampiona Francuske.

Iako su sezonu započeli loše, sa tri poraza i samo tri osvojena boda u četiri utakmice, niko nije mogao da predvidi ovakav kolaps. U prethodnim mečevima primili su „samo“ sedam golova, ali gostovanje Nici pretvorilo se u pravi košmar, s istorijskim debaklom koji su pretrpeli.

Navijači Sent Etjena, posebno oni koji su putovali kako bi podržali svoj tim u gostima, napustili su stadion već nakon prvog poluvremena, kada je Nica vodila s neverovatnih 6:0. Golovi su padali u serijama: u 4. i 7. minutu za 2:0, zatim u 24. i 26. za 4:0, a potom u 36. i 39. minutu za neverovatnih 6:0 do kraja prvog dela igre. Nica nije stala ni u drugom poluvremenu, postižući još dva gola u 75. i 86. minutu, što je zaključilo ovu nezapamćenu katastrofu.

Ovaj debakl teško će biti zaboravljen, a ekipa Sent Etjena će se suočiti s velikim pritiskom od strane navijača i fudbalske javnosti. S druge strane, Nica je nakon ove ubedljive pobede došla do sedmog boda u sezoni i značajno popravila gol razliku, šaljući jasnu poruku rivalima da su spremni za veće izazove u francuskoj ligi.