21.09.2024.

15:10

Foto: AP/Photo

Sport

Ser Aleks ovako proverava da li je dementan: Uplašim se ako...

Ferguson, koji je sa Mančester junajtedom osvojio sve što se u fudbalu moglo osvojiti, uspešno se oporavio od tog problema, pa je često na utakmicama kluba u kojem se proslavio.

S obzirom na činjenicu da ima 82 godine, i sam priznaje da se plaši demencije i Alchajmerove bolesti. Otkriva, međutim, na koji način održava pamćenje i kako kaže, odlično mu ide.

- Imam 82 godine, normalno je da se brinem. Lagao bih kad bih rekao da ne razmišljam o demenciji. Ipak, moja memorija je veoma dobra i radim neke stvari koje mi prijaju. Čitam mnogo, a ono što mi naročito bistri um su kvizovi. Uključim "Jutjub", nađem one kvizove od 100 pitanja i odgovaram. Ako ne dam 70 odsto tačnih odgovora, zabrinem se - otkriva Ser Aleks za "Bi-Bi-Si".

Ferguson je tokom trenerske karijere ostao upamćen po trofejima, ali i specifičnim metodama rada. O igračima javno uvek je govorio sa velikim poštovanjem, ali nije uvek bio baš tako prijatan iza zatvorenih vrata, o čemu je nedavno pričao nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Daren Flečer.