21.09.2024.

17:44

Foto: profimedia

Sport

Tektonske promene u Gelzenkirhenu! Nakon debakla protiv Darmštata, Šalke započeo čistku!

Pomenuti rezultat, kao i učinak iz prethodnih kola, nisu zadovoljili upravni odbor nemačkog drugoligaša, koji je u istom danu dao tri otkaza - treneru Karelu Geretsu i njegovom pomoćniku, kao i sportskom direktoru Marku Vilmotsu.

Takva odluka kluba donekle je bila i očekivana, a čelnici istog su sa predsednikom odbora Matijasom Tilmanom na čelu, danas objavili da je belgijski dvojac razrešen dužnosti. 

- Odluka odbora da ne nastavi saradnju sa Karelom Geretsom nije donesena samo zbog nedostatka rezultata i poraza od Darmštata, već pre zbog negativnog ukupnog razvoja u poslednjih nekoliko nedelja. Taktički i fudbalski, nismo preduzeli potrebne korake, ni u timu ni kada su pojedinačni igrači u pitanju. Kao rezultat toga, zadesili smo se na dnu tabele posle trećine prve polovini sezone - govoreći o odlasku sportskog direktora Vilmotsa, Tilman je dodao:

- U poslednjim nedeljama morali smo da shvatimo da postoje različiti pogledi na to kako i u kom pravcu želimo da razvijamo fudbal u Šalkeu. Međutim, sa stanovišta odbora, od suštinske je važnosti da tim sportskih lidera kluba sledi zajedničku liniju. Mora postojati dogovor o budućem pravcu stručnog osoblja. To više nije bio slučaj - podvukao je Tilman.

Nakon što su domaći sinoć postigli tri gola u prvih 40 minuta, izgledalo je da će to biti rutinska pobeda tima iz Gelzenkirhena.

Sve je počelo majstorijom Mora iz slobodnog udarca, ali nadu gostima vratio je Horbni iz penala u petom minutu nadkonade prvog poluvremena.

A onda - spektakl. Isak Lidberg je upisao tri gola zaredom i u 87. minutu rezultat na semaforu bio je - 3:4. U poslednjim trenucima meča Serhio Lopes je u kontra napadu overio trijumf Darmštata, i to prvi u sezoni.