21.09.2024.

18:21

Foto: EPAImages

Sport

Liverpul ponovo na pobedničkom koloseku! Totenhem slavio u malom londonskom derbiju!

Bajkovito je počela era Arne Slota na "Enfildu" pošto je Holanđanin u uvodna tri kola upisao isto toliko trijumfa. Ipak, otreženjenje je stiglo prošlog vikenda kada je na reci Mersisajd bodove uzeo Notinfem Forest. Uspeo je Liverpul u Ligi šampiona da se vrati na pobednički kolosek protiv Milana, a danas je dobru formu potvrdio pred svojim navijačima slavljem nad Bornmutom - 3:0 (3:0). 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, a posebno značajnu ulogu u trijumfu igrao je Luis Diaz. Reprezentativac Kolumbije procvetao je pod trenerskom palicom Arne Slota pošto je u dosadašnjem delu sezone postigao čak pet golova. Danas na "Enfildu" - dva! 

Ipak, ono što navijače Liverpula posebno može da raduje je sve bolja forma Darvina Nunjeza. Urugvajac se nije proslavio u prve dve sezone na "Enfildu", naprotiv - razočarao je, ali bi ova godina mogla da bude njegova prekrednica. Uspeo je snažni napadač da postigne prvenac u sezoni i tako ukrasi pobedu svog tima. 

Koliko mu je značio gol videlo se tokom proslave budući da je Nunjez plakao od sreće!

Na pobednički kolosek vratio se i Totenhem koji je u malom londonskom derbiju savladao Brentford - 3:0 (2:1). "Osice" su povele posle 20ak sekundi igre preko Rajana Mbuema, ali su preokret "pevcima" osigurali Dominik Solanke, Brenan Džonson i Džejms Medison. 

Do trijumfa u petom kolu Premijer lige stigli su Aston Vila i Fulam. "Kolibari" su na svom terenu savladali Njukasl sa 3:1, dok je četa Unai Emerija identičnim rezultatom bila bolja od Vulverhemptona. Na mečevima Lester-Everton, odnosno, Sautempton-Ipsvič, pobednika nije bilo.