21.09.2024.

23:27

Foto: EPA Images

Sport

Sprema se fudbalska revolucija! Platini predlaže: Smanjite broj igrača!

Novopečeno FIFA takmičenje pod nazivom Svetsko prvenstvo za klubove podiglo je buru u fudbalskom svetu. Najveće zvezde najavile su štrajk zbog velikog broja utakmica, a brojni stručnjaci imaju predloge kako bi situacija mogla da se smiri. Neke ideje su, mora se priznati - korisne, ali i ima i onih koje bi izazvale dodatne pobune među igračima. 

Jedna od njih je ona koju je predložio - Mišel Platini. Legendarni francuski fudbaler došao je na ideju da se smanji broj igrača na terenu!? Nekadašnji predsednik UEFA smatra da je potrebno promeniti pravila fudbala zbog potpuno drugačijeg načina igre u odnosu na fudbalske početke. 

- Mislim da treba smanjiti broj igrača, da se igra sa 10, a ne 11 fudbalera. Tim od 11 igrača traje od 1900. godine, ali tada se mnogo manje trčalo, bili su manje jaki i manje brzi. Dakle, možda bi bilo dobro ograničiti broj igrača, tako bi se oslobodio prostor - rekao je Mišel Platini.

Informer

 

Inače, Mišel Platini je tokom svog bivstvovanju na čelu UEFA imao razne predloge, ali je malo koji usvojen. Na kraju je Francuz smenjen, a nakon toga je odgovarao zbog malverzacija... Tokom igračkih dana igrao je za Nansi, Sent Etjen i Juventus. Branio je i boje "trikolora", u 72 susreta zabeležio je 41 gol, bio je član reprezentacije kada je Francuska osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu 1984, a Platini je bio najbolji igrač i strelac.